Κακοκαιρία: Σε 72 ώρες έβρεξε στο Πήλιο όσο βρέχει σε 2 χρόνια στην Αθήνα

Η κακοκαιρία Αθηνά επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με καταιγίδες

Η κακοκαιρία «Αθηνά» επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Καιρός: Συνεχίζεται και τη Δευτέρα η κακοκαιρία-Καταιγίδες και στην Αττική

κακοκαιρία Αθηνά/eurokinissi

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας/EUROKINISSI

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και στο Ανατολικό Πήλιο όπου τα φαινόμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια/EUROKINISSI

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια/EUROKINISSI

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 7/10 έως το απόγευμα τις Κυριακής 10/10, ο αθροιστικός υετός που έχει καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε 72 ώρες, ξεπερνά τα 700 χιλιοστά (τα 473 στις 9/10 και έως το απόγευμα σήμερα), ύψος βροχής σχεδόν διπλάσιο από το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας.

Σπίτια πλημμύρισαν/EUROKINISSI

Σπίτια πλημμύρισαν/EUROKINISSI

Τόσο στο Πήλιο, όσο και στη Βόρεια Εύβοια, τα ισχυρά φαινόμενα παρουσιάζουν έντονη τοπικότητα.

Γυναίκα στη Βόρεια Εύβοια προσπαθεί να απομακρύνει τα νερά/EUROKINISSI

Γυναίκα στη Βόρεια Εύβοια προσπαθεί να απομακρύνει τα νερά/EUROKINISSI

Η τοπικότητα των φαινομένων έχει αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο Πήλιο, κάτι που όμως δεν έχει επιτευχθεί στη Βόρεια Εύβοια, καθώς στις εκτάσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, λειτουργούν μόνο τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί.

Λάρισα: Η κακοκαιρία σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της

Επί τρία εικοσιτετράωρα η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά τον Αγιόκαμπο, τη Σωτηρίτσα και τη Βελίκα, που βρίσκονται στην παραλία της Αγιάς. Δρόμοι κόπηκαν στα τρία, ρέματα φούσκωσαν και έγιναν ένα με τη θάλασσα, σπίτια πλημμύρισαν.  

Κακοκαιρία: Για τρίτη συνεχή μέρα η «Αθηνά» σφυροκοπά τη Λάρισα

Από τις έντονες βροχοπτώσεις ρέματα υπερχείλισαν. Οι δρόμοι έχουν «φαγωθεί» από τα νερά, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η διέλευση των οχημάτων είναι δύσκολη λόγω κατολισθήσεων.   

Κατολισθήσεις βράχων δίπλα σε σπίτια και επιχειρήσεις

Ακόμα, το Βένετο, το Κεραμίδι και τα Κανάλια έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Ένας τεράστιος βράχος καταπλάκωσε ένα σπίτι στο χωριό Μακρυράχη και κατέστρεψε τρία αυτοκίνητα.  

Τρίκαλα: Έπεσε δέντρο στις γραμμές του τρένου

Η κακοκαιρία «Αθηνά» άφησε το αποτύπωμά της και στα Τρίκαλα. Ένα τεράστιο δέντρο έπεσε στις γραμμές του τρένου. Πυροσβέστες με αλυσοπρίονα τεμάχησαν το δέντρο και απομάκρυναν τα κλαδιά. Οι 100 περίπου επιβάτες, που είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα , συνέχισαν το ταξίδι τους με μισή ώρα καθυστέρηση.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top