Κακοκαιρία «Αθηνά»: Πού υπάρχουν προβλήματα - Από θαύμα γλίτωσε οδηγός

Νέα επιδείνωση του καιρού την Κυριακή-Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Αθηνά» ενώ από αύριο Κυριακή θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Η «Αθηνά» «χτυπάει» την Εύβοια με πλημμύρες

Στην Εύβοια έφτασε η κακοκαιρία «Αθηνά», με τα φαινόμενα να εμφανίζονται από χθες Παρασκευή (08.10.2021) το βράδυ στα βόρεια του νομού, στις περιοχές δηλαδή που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το evima.gr, προβλήματα από την κακοκαιρία «Αθηνά» παρατηρούνται στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς της Εύβοιας, διότι εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ υπήρχαν και κατολισθήσεις σε Αχλάδι, Κοτσικιά.

Eύβοια κακοκαιρία

Πλημμύρες στην Εύβοια/φωτο: evima.gr

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και στην κοινότητα Στροφυλιάς. Στα σημεία βρίσκονται μηχανήματα του δημού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδάς.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας δήλωσε στο evima.gr: «Πλημμύρισαν καλλιέργειες από την καταρρακτώδη βροχή. Έχει κοπεί ο δρόμος από Κοτσικιά προς την παραλία ενώ φερτά υλικά έχουν γεμίσει όλες οι περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία».

Βόλος: Κινδύνεψε οδηγός από την κακοκαιρία

Δύσκολες στιγμές έζησε το πρωί ένας οδηγός που εγκλωβίστηκε σε ορμητικά νερά χειμάρρου στον Βόλο.

Βόλος: Κινδύνεψε οδηγός από την κακοκαιρία

Κινδύνεψε οδηγός από την κακοκαιρία/φωτο: TheNewspaper

Ο άνδρας επιχείρησε να περάσει τον χείμαρρο Ξηριά. Ωστόσο, τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν το αυτοκίνητο, το οποίο σχεδόν βυθίστηκε, με τον οδηγό να καλεί σε βοήθεια.

Eυτυχώς, τελικά κατάφερε να βγει από το παράθυρο. Στο σημείο έφθασαν άνδρες της Τροχαίας, ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχε εκσκαφέας του Δήμου Βόλου, ο οποίος ανέσυρε το όχημα.

Ο δρόμος στο σημείο αποκλείστηκε, καθώς η επικινδυνότητα είναι μεγάλη.

Καταρρακτώδης είναι η βροχή που πέφτει στο Βένετο Μαγνησίας, και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Τα ορμητικά νερά έχουν βρει διέξοδο προς την πλατεία του χωριού με αποτέλεσμα να έχει πλημμυρίσει.

Τρίκαλα: Φούσκωσε ο Ληθαίος ποταμός

Από την ολονύκτια νεροποντή ο Ληθαίος ποταμός φούσκωσε. Νωρίς το πρωί σήμανε συναγερμός καθώς ένα δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε στην κοίτη του. Αμέσως στο σημείο  έσπευσε συνεργείο του Δήμου που απομάκρυνε τον κορμό πριν δημιουργηθεί πρόβλημα με διακοπές στη ροή του νερού. 

Καρδίτσα: Από θαύμα γλίτωσε οδηγός σχολικού λεωφορείου

Τρομακτικές σκηνές έζησε ο οδηγός σχολικού λεωφορείου έξω από την Καρδίτσα, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος, βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε χαντάκι. 

Με τη βοήθεια της πυροσβεστικής ο οδηγός απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καρδίτσας. Το συγκεκριμένο λεωφορείο ήταν μισθωμένο για να μεταφέρει μαθητές σε διάφορα χωριά της περιοχής. Το ατύχημα έγινε ενώ είχαν κατέβει και οι τελευταίοι μαθητές και ο οδηγός επέστρεψε στην βάση του. 

Λάρισα: Ολονύκτια ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Αγιάς

Η κακοκαιρία έδειξε τα δόντια της στα παράλια της Λάρισας. Πολιτική Προστασία και Δήμος αποφάσισαν να κλείσουν τον κεντρικό δρόμο που πλημμύρισε προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι διερχόμενοι οδηγοί. 

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης ο δήμος Αγιάς έχει αιτηθεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: evima.grTheNewspaper

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top