Επίθεση με βιτριόλι: Ετοιμάζει την απολογία της στο κελί της η Έφη

Άγνωστο τι στάση θα κρατήσει στις 14 Οκτωβρίου

To ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για τα όσα αναμένεται να υποστηρίξει η κατηγορούμενη στην απολογία της/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (8/10/21)

Την απολογία της για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου ετοιμάζει στο κελί της στον Κορυδαλλό η 36χρονη κατηγορούμενη. Στις 14 Οκτωβρίου θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ωστόσο άγνωστο είναι αν θα δώσει απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα που απασχολούν τόσο καιρό την Ιωάννα. 

Χθες επέλεξε να μην είναι παρούσα στη δικαστική αίθουσα, όπου κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, ενώ αναγνώστηκαν και στοιχεία της δικογραφίας, άκρως αποκαλυπτικά για τις κινήσεις της κατηγορούμενης πριν και μετά την επίθεση. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Πρώτη φορά είδα άνθρωπο χωρίς πρόσωπο»

Ανάμεσα σε αυτά και οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, όπως «πού πουλάνε υδροκυάνιο», «ποιο φάρμακο προκαλεί ανακοπή καρδιάς», «σε πόση ώρα δρα η ατροπίνη», «ενδοφλέβια ένεση με αέρα», «φάρμακα που προκαλούν θάνατο», «επίθεση με οξύ».

Η απολογία της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έως τώρα έχει κρατήσει σκληρή στάση και δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την ημέρα της κατάθεσης της Ιωάννας, η κατηγορούμενη της είπε «εσύ ξέρεις καλά γιατί το έκανα».

Επίθεση βιτριόλι: Η Ιωάννα περιμένει απαντήσεις από την κατηγορούμενη

Μετά τη σύλληψή της τον περασμένο Απρίλιο είχε επικαλεστεί το δικαίωμα στη σιωπή και είχε δηλώσει στον ανακριτή ότι θα τα πει όλα στο δικαστήριο. Επέμεινε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα, παρά μόνο να της προκαλέσει σωματική βλάβη και αρνήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις για τους λόγους που την οδήγησαν στην επίθεση. 

Όσο για το πού βρήκε το βιτριόλι, είχε ισχυριστεί πως για την προμήθειά του είναι μόνο αυτή υπεύθυνη και δεν είχε κανένα συνεργό. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Έπεφταν κομμάτια από το σώμα της Ιωάννας»

Χθες πάντως κατά την ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας προέκυψε ότι η μία από τους δύο μάρτυρες που θεωρούνται ύποπτοι ως συνεργοί της κατηγορούμενης είχε καταχωρημένη μια επαφή, που αντιστοιχούσε στο τράκερ που είχε βάλει η δράστις στο αυτοκίνητο της Ιωάννας.

Επίθεση βιτριόλι: «Μίλησε» το κινητό της φερόμενης ως συνεργού

Η κατηγορούμενη τέλος φέρεται να ζητούσε από τον δεύτερο ύποπτο να παρακολουθεί την Ιωάννα και τον άνδρα που η ίδια έβλεπε ερωτικά, και να τον είχε ρωτήσει πού μπορεί να βρει βιτριόλι. Το δικαστήριο δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα κλητεύσει τα δύο αυτά πρόσωπα για να καταθέσουν. 

Επίθεση βιτριόλι: «Τώρα που είμαστε μόνες, πες μου... γιατί το έκανες;»

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πλέον στην προσεχή Πέμπτη, ελπίζοντας ότι η κατηγορούμενη θα σπάσει τη σιωπή της και θα ρίξει φως στα σκοτεινά σημεία της φρικτής επίθεσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top