Παπαευαγγέλου για νέα μέτρα: «Δεν εφησυχαζόμαστε - Δεν πετάμε τις μάσκες»

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Συρρίκνωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας/ (7/10/21)

Στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας, η Βάνα Παπαευαγγέλου  μίλησε για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία αλλά και την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια. 

Εμβόλιο: Τρίτη δόση για τους άνω των 50 - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποκάλυψε πως έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. 

Δήλωσε, επίσης, πως υπάρχει μικρή αύξηση κρουσμάτων στην Αττική, με τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Αττική

Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62%, ανέφερε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.

Κορωνοϊός: Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Εξήγησε ότι όταν ο συγχρωτισμός υφίσταται σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Καμπανάκι ειδικών για τα νέα μέτρα: Λάθος μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Συρρίκνωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Διαπιστώνεται συρρίκνωση της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα και μέσω του εμβολιασμού η πίεση στα συστήματα υγείας είναι πολύ περισσότερο διαχειρίσιμη, επεσήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 2.249 νέα κρούσματα - 30 νεκροί και 335 διασωληνωμένοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει παρατηρηθεί κύμα υψηλής έντασης για το σύστημα υγείας σε χώρες που έχουν ξεπεράσει το 50% στο ποσοστό του εμβολιασμού τους, σημείωσε. «Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνάει σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, με την πτώση των συνολικών διαγνώσεων και των θανάτων να βρίσκεται στην πιο μακροχρόνια συρρίκνωση που έχουμε δει εδώ και περίπου ένα χρόνο» ανέφερε.

«Αυτή η συρρίκνωση της πανδημίας παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα έχει γίνει με πολύ ηπιότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης» τόνισε «και αυτό μας δίνει μία αισιοδοξία» υπογράμμισε.

Κορωνοϊός: Η Pfizer ζητά τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στις ΗΠΑ

«Στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα εντός της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις απ' ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα» ενημέρωσε.

Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σταθερότητα, επεσήμανε και η πίεση στο σύστημα υγείας φαίνεται να είναι σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και ο αριθμός των ατόμων στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών βρίσκεται λιγάκι πιο πάνω, στο επίπεδο των 200 ανά ημέρα, σημείωσε.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 55 εκατ. συσκευές self test σε περίπου 4,7 εκατ. πολίτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top