Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο

Ζητά έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Στο αυτόφωρο ο 30χρονος ακροδεξιός για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διερεύνηση και άλλων αδικημάτων, κυρίως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης σε ό,τι αφορά τα βίαια επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα από φιλοναζιστικά στοιχεία, ζητά με παραγγελία του από τους εισαγγελείς εφετών ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Η Δυτική Θεσσαλονίκη «φλέγεται» - Πεδίο μάχης η Σταυρούπολη

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά τις εισαγγελίες εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου έχουν ήδη υπάρξει βίαια επεισόδια και ξυλοδαρμοί.

Στο αυτόφωρο ο 30χρονος ακροδεξιός για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο

Στην εισαγγελική παραγγελίας τονίζεται ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά επισημαίνεται ότι υπάρχει «έδαφος και αφορμή για περαιτέρω δικονομική παρέμβαση, προς τον σκοπό ελέγχου διακρίβωσής τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 

«Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής: Διαβιβάζουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, με τίτλους: 

  • «Πεδίο μάχης το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Στο σχολείο επικρατεί ο φόβος – Με μαχαίρια και σιδερογροθιές οι συλληφθέντες», της 29-9-2021
  • «Επεισόδια στη Σταυρούπολη: Όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα στα σπίτια των συλληφθέντων», της 30-9-2021
  • «Σταυρούπολη -Όλα όσα έγιναν- Επίθεση φασιστών με μολότοφ, ναζιστικοί χαιρετισμοί, εγκλωβισμένοι μαθητές, δύο τραυματίες και τρεις συλλήψεις», της 29-9-2021.
  • «Eπίθεση κουκουλοφόρων σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο», της 3-10-2021
  • «Νέο Ηράκλειο – Επίθεση σε μέλη ΚΕΕΡΦΑ: Δίωξη για 4 πλημμελήματα στον 30χρονο», της 4-10-2021

καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση – καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, και, παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top