Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη - Τα μέτρα που προβλέπονται

Αναμένονται ανακοινώσεις και για Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς

Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα / Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (29/9)

Στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και επίσημα οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου. Η απόφαση για το αν οι περιοχές αυτές θα μπουν σε μίνι lockdown, όπως προβλέπεται για όλες τις «κόκκινες» περιοχές, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Επίσημα στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα ανησυχεί τους ειδικούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Ο προβληματισμός γίνεται πιο έντονος ενόψει και των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου αλλά και της εορτής του Αγίου Δημητρίου. 

Η πίεση στα νοσοκομεία και η κάλυψη των ΜΕΘ οδήγησε στο «κοκκίνισμα» του μεγαλύτερου μέρους της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως η ΠΕ Κιλκίς και η ΠΕ Δράμας η κατάσταση είναι ακόμα πιο ανησυχητική. Παράλληλα, στο «κόκκινο» παραμένουν Καστοριά, Δράμα, Ημαθία, Ξάνθη, Πιερία, Πέλλα και η Καβάλα.

Τα μέτρα που ισχύουν για τις «κόκκινες» περιοχές

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4, ισχύει:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Λινού: «Να προσκυνούν κατά ομάδες στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης»

«Είναι δύσκολα τα πράγματα και χρειάζεται σε σύντομο διάστημα να μελετήσουμε πού οφείλεται αυτό το φαινόμενο» είπε στο MEGA η Αθηνά Λινού. 

Σχετικά με την επερχόμενη γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά και τις παρελάσεις, η κ. Λινού είπε: «Χρειάζεται προσοχή και μέτρο. Για τα εκκλησιαστικά, παρότι και οικογενειακά σεβόμαστε και αγαπάμε τον Άγιο Δημήτριο, νομίζω ότι μπορεί η εκκλησία να το ρυθμίσει και να δώσει κουπόνια, και να προσκυνούν ανά ώρα 30 άνθρωποι, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο να γίνει και στις άλλες εκκλησίες. Υπάρχουν αρκετοί ιερείς για να γίνονται οι λειτουργίες η μία μετά την άλλη, ανά τρίωρο. Αν είναι καλός ο καιρός, μπορούν να γίνουν και μερικές υπαίθριες λειτουργίες».

«Η παρέλαση νομίζω ότι πρέπει να γίνει με λίγα παιδιά, με μάσκα και αποστάσεις. Και το να μη γίνει είναι πιθανή λύση. Ας ρίξουν κλήρο στα σχολεία για να πάνε λίγα παιδιά», είπε τέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top