Κρήτη σεισμός - Τσελέντης: «Το Αρκαλοχώρι βυθίστηκε κατά 15 εκατοστά»

Πάνω από 2.000 προσεισμοί πριν τα 5,8 ρίχτερ στο Ηράκλειο

Όλα όσα είπε για τη σεισμική ακολουθία στο Ηράκλειο ο Άκης Τσελέντης/ Mega (29/8/21)

Δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί μετά τα 5,8 ρίχτερ που χτύπησαν το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου το πρωί της περασμένης Δευτέρας. 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης μιλώντας σήμερα στο MEGA εξήγησε πως η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται και μπορεί να συνεχιστεί για μήνες. 

Σεισμός Κρήτη: Η προφητική ανάρτηση του Τσελέντη πριν από τρεις μέρες

«Έχουμε καταγράψει 14 σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ, ενώ ο χθεσινός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει», τόνισε ο σεισμολόγος. 

Σεισμός Ηράκλειο: Νεκρός ο πατέρας και τραυματίας ο γιος στην εκκλησία

Κρήτη Σεισμός

Κρήτη Σεισμός: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τα συντρίμμια/ eurokinissi

Μάλιστα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αποκάλυψε πως ήταν η πρώτη φορά που καταγράφηκε σεισμός με τόσο μεγάλη επιτάχυνση της βαρύτητας στη χώρα μας:  «Δέχθηκε ένα τεράστιο χτύπημα η περιοχή. Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί κατά 15 εκατοστά το Αρκαλοχώρι. Γι ‘ αυτό και υπήρξαν τόσο σοβαρές ζημιές στην Κρήτη». 

Κρήτη σεισμός: Από θαύμα σώθηκαν δάσκαλοι και μαθητές δημοτικού στο Θράψανο

Κρήτη Σεισμός

Κρήτη Σεισμός: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τα συντρίμμια/ eurokinissi

Ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι δεν περίμενε ποτέ τέτοιας έκτασης σεισμό στην περιοχή. «Περίμενα 5,1 με 5,2 αλλά ότι τόσο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως πριν τον μεγάλο σεισμό είχαν καταγραφεί 2.000 προσεισμοί. 

Κρήτη σεισμός: Ισχυροί μετασεισμοί ταλανίζουν το Ηράκλειο

Επιπλέον, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν επισκευές όσο η περιοχή βρίσκεται στο μέσο μετασεισμικής ακολουθίας.

Κρήτη Σεισμός

Κρήτη Σεισμός: Σκηνές έχουν στηθεί για τους πληγέντες/ eurokinissi

«Η συχνότητα των σεισμών στους επόμενους μήνες θα είναι μέρα παρά μέρα ή βδομάδα παρά βδομάδα, ενώ οι μετασεισμοί μπορεί να είναι υψηλής κλίμακας Ρίχτερ. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι στις σκηνές. Δεν μπορεί να μείνει ο κόσμος εκεί τον χειμώνα, στην Κρήτη υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν τον χειμώνα και ελπίζω ο κόσμος ότι θα μείνει σε μόνιμες δομές και όχι να έχουμε το φαινόμενο στην Ελασσόνας» σχολίασε ο Άκης Τσελέντης. 

Σεισμός Κρήτη: Πάνω από 1.000 κτίρια είναι ακατάλληλα

Καθησυχαστικός ο Άκης Τσελέντης για τα ρήγματα στη Θήβα

Ο σεισμολόγος ήταν για ακόμη μια φορά καθησυχαστικός σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, παρά τις διαφωνίες κάποιων σεισμολόγων, τονίζοντας πως δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος. 

Κόντρα σεισμολόγων για ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό στη Θήβα

«Ξέρουμε ότι είναι μία περιοχή που έχει μεγάλα ρήγματα. Η Θήβα είναι μία πόλη με άσχημες συνθήκες δόμησης, αλλά δεν λέω ότι δεν θα κάνει σεισμό εκεί, ούτε λέω ότι θα τον κάνει τώρα ή έχω ένα σημάδι ότι θα τον κάνει αύριο. Ο κόσμος θα πρέπει να λαμβάνει τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης, αλλά δεν πρέπει να τους τονίζουμε ότι θα έχουν σεισμό 6 ρίχτερ» δήλωσε ο Πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top