Σεισμός Κρήτη: Η προφητική ανάρτηση του Τσελέντη πριν από τρεις μέρες

«Αποφύγετε τα πετρόχτιστα κτίσματα», προειδοποιούσε

Κάτοικος του Αρκαλοχωρίου μίλησε στο star.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί/ Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης 

Μια προφητική ανάρτηση για τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη είχε κάνει, πριν από τρεις μέρες στο Facebook, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. 

Την προηγούμενη Πέμπτη με αφορμή έναν σεισμό 3,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε αναφέρει στην ανάρτησή του ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό. 

Συμβούλευε μάλιστα τους κατοίκους της περιοχής «να συνεχίσουν να ακολουθούν τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγουν τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης ανέφερε:

«Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Έχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα, το οποίο και αυτό παρακολουθούμε.

Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγετε τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια όπως σας έχω πει».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top