Κορωνοϊός: Γιατί τα κρούσματα είναι περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα;

Βατόπουλος: «Παρακολουθούμε με προσοχή το άνοιγμα των σχολείων»

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος για τα αυξημένα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα/ ΣΚΑΙ (27/09/21)

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αλλά και τα αυξημένα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα μίλησε σήμερα ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Μίνι lockdown για Ξάνθη, Καστοριά και Δράμα - Τα μέτρα που θα ισχύουν

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μερικές εβδομάδες στη Βόρεια Ελλάδα, με πολλούς νομούς να παρουσιάζουν αυξημένη θετικότητα στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο βόρειο τμήμα της χώρας έχουν χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων: «Η δεξαμενή κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι κάποια έκπληξη αυτό που συμβαίνει, όπως έχουμε πει η πανδημία εξελίσσεται σε κύματα»

Κορωνοϊός: Πιέζεται η Βόρεια Ελλάδα – Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ

«Το στοίχημα είναι το επόμενο κύμα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο», συμπλήρωσε ο καθηγητής Βατόπουλος, ενώ τόνισε πως μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τις περσινές ραγδαίες αυξήσεις σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους και «ελπίζουμε να μην τις δούμε».

Βατόπουλος: «Παρακολουθούμε με προσοχή το άνοιγμα των σχολείων»

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την επιδημιολογική κατάσταση: «Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να κρίνουμε την εξέλιξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα, καθώς έχουν μόλις δύο εβδομάδες που έχουν ανοίξει οι σχολικές αίθουσες»

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», δήλωσε επίσης ο κ. Βατόπουλος. Φαίνεται πως το «στοίχημα» είναι η διατήρηση της επιδημιολογικής εικόνας σε ελεγχόμενα επίπεδα στις σχολικές τάξεις, γεγονός που θα απασχολήσει ακόμα περισσότερο τους ειδικούς εν όψει του χειμώνα.

Νεκρός αρνητής στη Δράμα: Δεν πήρε την αντιβίωση που του συνέστησαν

Ερωτηθείς για το αν θα δούμε στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές παρελάσεις για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ο καθηγητής είπε: «Δεν μπορώ να πω εάν θα γίνουν παρελάσεις ή όχι, θα το δούμε αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί».

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο ίδιος εκτιμά πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον κόσμο, που πείθεται σιγά σιγά πιο πολύ.

Ένταση σε σχολείο: Πήγαν το παιδί τους χωρίς self test και συνελήφθησαν

«Η αίσθησή μου είναι ότι ο κόσμος σιγά σιγά πείθεται. Κάτι η ταλαιπωρία με τα rapid test και τις απαγορεύσεις, κάτι το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντες δεν παθαίνουν τίποτα, κάτι ότι πλέον έχουν γίνει δισεκατομμύρια εμβολιασμοί ανά τον πλανήτη χωρίς πρόβλημα, νομίζω ότι ο κόσμος σιγά σιγά ξεθαρεύει» τόνισε ο καθηγητής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top