Αντιεμβολιαστές: Δύο φόρουμ στο μικροσκόπιο των αρχών

Εκστρατεία της κυβέρνησης εναντίον των επιτήδειων που εξαπατούν πολίτες

Μετά την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό της «φάμπρικας» που εξαπατά αντιεμβολιαστές.

Επιτήδειοι έχουν εισβάλει σε διαδικτυακές ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών, και τάζοντας δήθεν «όπλα» εναντίον του κράτους, δημόσιων υπαλλήλων και υγειονομικών, με το αζημίωτο, απευθύνουν προτροπές για μηνύσεις, διώξεις, ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές.

Τάζουν ασυλία στους αντιεμβολιαστές από τα μέτρα με το αζημίωτο

Ήδη, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας έχει πάρει εντολή να διερευνήσει την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών συγκεκριμένων ιστοσελίδων και λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάστημα μόλις πέντε ωρών έρευνας εντοπίστηκαν 9 ιστοσελίδες και προφίλ ανυπακοής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, την προσοχή των Αρχών έχουν τραβήξει δύο φόρουμ, τα οποία πωλούν έναντι αμοιβής αυτά τα «νομικά όπλα».

Εξαπάτηση αντιεμβολιαστών: Ο τιμοκατάλογος για τα «νομικά όπλα»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές έχουν εντοπίσει στοιχεία σε αυτά τα ιστολόγια που εμφανίζουν κάτι που παραπέμπει σε «Τιμοκατάλογο» ψευδών νομικών συμβουλών.

H Άκρα Δεξιά αντεπιτίθεται «αγκαλιά» με αντιεμβολιαστές

Ζητούν για παράδειγμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000 - 4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.

 Επειδή οι εν λόγω σελίδες εντάσσονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό, δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση να αποφασίσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Την Δευτέρα, τα στοιχεία που θα συλλέξουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αντιεμβολιαστές: «Στον Γ' Παγκόσμιο τα έξυπνα όπλα θα με σκοτώσουν πρώτο»

Πέρα από το ποινικό κομμάτι, γίνεται και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπορεί να βρεθούν τόσο προσωπικά προφίλ όσο και σελίδες υποκινητών. Το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.

Θεοδωρικάκος: «Όλες οι υποθέσεις αμέσως στη δικαιοσύνη»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Τ. Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε σήμερα για την απόφασή του να παρέμβει για να μπει ένα τέλος στη διασπορά fake news.

Κορωνοϊός: «Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

«Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, εναντία στη δημοσία υγεία, τη δημοσία ασφάλεια και το κράτος. Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία. Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη. Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι μετά την ανακοίνωση μας υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top