H Άκρα Δεξιά αντεπιτίθεται «αγκαλιά» με αντιεμβολιαστές

Εμβολιασμοί: Τι δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB για το Star  

Το γεγονός ότι η πορεία των εμβολιασμών έχει πιάσει «ταβάνι», την ίδια ώρα που ορισμένοι ακραίοι κύκλοι βρίσκουν ξανά λόγο ύπαρξης, ενορχηστρώνοντας αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, σχολίασε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Stαr με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

«Τάσεις» MRB: Πόσοι ανεμβολίαστοι δε θα κάνουν το εμβόλιο 
 

Ο Γ. Ευγενίδης επικαλέσθηκε τα στοιχεία από την έρευνα της MRB για το Star, τα οποία είναι αποκαλυπτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Δημοσκόπηση MRB για το Star: Ποιος αρχηγός κέρδισε στη ΔΕΘ

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα 21,2% των συμπολιτών μας που δε θέλει να κάνει το εμβόλιο. Αυτό είναι ένα πάγιο δημοσκοπικό μέγεθος και όπως θα φαίνεται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ποσοστό αυτό δεν είναι πολύ πιθανό να αλλάξει. Ένα 48,1% ανησυχεί και λέει ότι μάλλον δεν θα το κάνει για λόγους υγείας, ενώ ένα 35,5% λέει ότι δεν το κάνει γιατί δεν το πιστεύει. 

Ερώτηση MRB για το αν έχουν κάνει εμβόλιο οι πολίτες

Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών

«Έχουμε ένα 15% του πληθυσμού, συνεπώς, που δύσκολα θα κάνει το εμβόλιο. Προσοχή: δεν είναι όλοι ούτε αρνητές, ούτε συνειδητοί αντιεμβολιαστές. Υπάρχουν άνθρωποι φοβισμένοι και ανήσυχοι και εκεί πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια πειθούς. Υπάρχει όμως και μια κρίσιμη μάζα, λίγο πάνω από το 1/3 όσων λένε ότι δεν θα το κάνουν, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι» επισήμανε ο Γ. Ευγενίδης.  

Δημοσκόπηση MRB για πρόθεση εμβολιασμού

Αντιεμβολιαστική συγκέντρωση: Αντιδράσεις και αποστάσεις από την Εκκλησία

Αναφέρθηκε ακόμα «στην εμφάνιση ξανά φαντασμάτων του παρελθόντος».  Δηλαδή στο ότι με φέιγ βολάν, μέσω του facebook και των κοινωνικών δικτύων και με όποιον άλλον τρόπο μπορούν παραεκκλησιαστικές  και παραθρησκευτικές οργανώσεις, ακροδεξιές οργανώσεις, ακόμα και απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, ξεπηδούν ξανά μπροστά μας. «Είναι στις πλατείες των αρνητών, αλλά είναι και στο πλευρό τους,  είτε ενορχηστρώνοντας επεισόδια είτε υπερασπιζόμενοι όσους τα προκαλούν. Και αν για τους ανθρώπους που φοβούνται χρειάζεται πειθώ, για τους αρνητές της ευταξίας η Πολιτεία πρέπει να έχει τα μάτια της ανοιχτά και να μην τους αφήνει ζωτικό χώρο να υπάρξουν ξανά» κατέληξε ο Γ. Ευγενίδης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top