Κορωνοϊός: «Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

Απίστευτη καταγγελία από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

«Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους», καταγγέλλει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών - Βιντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα μετά την είδηση ότι αντιεμβολιαστές αρνούνται τη μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους πολίτες.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, μπορεί μέχρι τώρα να υπήρχαν πολίτες που αρνούνταν τη διασωλήνωση όταν η σοβαρή κατάσταση της υγείας του το επέβαλε, σήμερα όμως υπάρχει μερίδα ανθρώπων που αρνούνται μετάγγιση.

«Είναι συνταρακτικό το ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά. Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες “αντιεμβολιαστών” ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η κ. Μαστοράκου και ζητάει την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς η κατάσταση φαίνεται ότι γίνεται επικίνδυνη.

Αντιεμβολιαστές: «Πιέζουν τους γιατρούς για πλαστά πιστοποιητικά» 

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι έχει λάβει δεκάδες αναφορές από γιατρούς για πιέσεις που δέχονται από αντιεμβολιαστές και τους ζητούν να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά, αλλά και θετικά rapid test, ώστε να εξασφαλίσουν ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα έχει δύο πλευρές: Aντιεμβολιαστές υγειονομικοί επιχειρούν να προσληφθούν στις εμβολιαστικές γραμμές, είτε για να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη, είτε για λόγους «ιδεολογικούς» ώστε να «βοηθήσουν» άλλους αντιεμβολιαστές να ξεφύγουν από την υποχρέωση των rapid test.

Η κ. Μαστοράκου τόνισε την ανάγκη να μπει πιο αυστηρός έλεγχος στις διαδικασίες με τις οποίες επιλέγονται οι γιατροί που μπαίνουν στους εμβολιασμούς και να γίνουν όλες οι νομικές ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει ανασταλτικά στις παράνομες διαθέσεις.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την επιβολή κυρώσεων με αφορμή και το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top