Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα: Φόβοι για lockdown στη Θεσσαλονίκη

Στη Βόρεια Ελλάδα αύριο Πλεύρης και Γκάγκα

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη που αρχίζουν ξανά να κοκκινίζουν σε επιδημιολογικό επίπεδο. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι αύριο θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Εκεί θα έχουν σειρά συναντήσεων με τους δημάρχους και τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής, προκειμένου να εξεταστεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται απόψεις για lockdown στη συμπρωτεύουσα, καθώς αφενός αυξάνονται τα κρούσματα, αφετέρου αυξάνονται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

Μίνι lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα - Τα μέτρα που ισχύουν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, μέσα σε ένα 24ωρο οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 11%. Επίσης, χθες η Θεσσαλονίκη έφτασε σχεδόν σε κρούσματα την Αττική με 341, έναντι 369 στην Αθήνα και ο χάρτης αρχίζει και πάλι να… «κοκκινίζει».

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τις νοσηλείες στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων στα παιδιά – Προ των πυλών το 4ο κύμα

Από αυτούς οι 202, δηλαδή ποσοστό 81,5% είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. Επίσης 22 ανεμβολίαστοι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δύο εμβολιασμένοι.

Χθες, σε απλές κλίνες νοσηλεύονταν 221 ασθενείς, από τους οποίους οι 41 εμβολιασμένοι και οι 180 ανεμβολίαστοι. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 51, οι 49 ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

Κορωνοϊός: 369 κρούσματα στην Αττική - 341 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Η εικόνα αυτή έχει ανησυχήσει και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, ο οποίος κατά την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. 

Όπως είπε ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών την περασμένη εβδομάδα έδειχνε να μειώνεται, όμως αυτή την εβδομάδα καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. 

Κορωνοϊός: «Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά»

Κάλεσε, τέλος, του πολίτες, δεδομένων των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, της ΔΕΘ και των εκδρομέων που επέστρεψαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη χαλαρώνουν όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top