Πάτρα ατύχημα καρτ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 6χρονο

Στις 12:00 οι πρώτες εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας του

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του εξάχρονου Φώτη, ο οποίος την Κυριακή το μεσημέρι τραυματίστηκε σε ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην Πάτρα. 

Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. 

Πάτρα ατύχημα καρτ: «Οξυγόνο γρήγορα! Βοήθα Χριστέ μου το αγγελούδι»

Σύμφωνα με τους γιατρούς θα παραμείνει στα μηχανήματα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, οπότε και θα κλείσουν 48 ώρες από το ατύχημα και οι γιατροί πιθανόν να επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν. 

Όπως αναφέρει το thebest.gr οι γιατροί θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική δίοδο, δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο.

Αν ο μικρός αντιδράσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο.

Οι γιατροί είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, καθώς τα τραύματα στον εγκέφαλο είναι σοβαρά. 

Πάτρα: Συγκλονισμένος ο οδηγός του καρτ - «Η σκέψη μου είναι στο παιδί»

Πάντως η κατάσταση του μικρού είναι σταθερή και αύριο θα είναι η κρίσιμη μέρα, που θα ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης. 

Πάτρα: Πώς έγινε το ατύχημα

Ο οδηγός του καρτ, Νίκος Σαρβέλης, επισκέφθηκε χθες το παιδί στο νοσοκομείο και περιέγραψε στο Mega το πώς έγινε το ατύχημα. 

«Σήμερα αφεθήκαμε ελεύθεροι και αμέσως πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί προέχει η υγεία του παιδιού. Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επανέλθει η υγεία του παιδιού», είπε.

Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου μετά από ατύχημα σε αγώνες καρτ

Ερωτηθείς για το ατύχημα, ο ίδιος σημείωσε:

«Συνάντησα ένα προπορευόμενο όχημα που κινούταν με χαμηλή ταχύτητα. Προσπάθησα να προσπεράσω από δεξιά. Στην προσπάθειά μου να επανέλθω στην αγωνιστική γραμμή για να στρίψω, είχα μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ. Αποσταθεροποιήθηκε η ουρά μου και άλλαξε την κατεύθυνσή μου προς τα πλαστικά προστατευτικά και είχα επαφή με τα κιγκλιδώματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα προστασίας τον κράτησαν στον αγωνιστικό χώρο. 

«Παρόλο που έχω τραυματισμούς μπορώ να τους ξεπεράσω. Αμέσως κατάλαβα τους κριτές από πάνω μου. Με απεγκλώβισαν και με πήγαν στο κέντρο πρώτων βοηθειών της πίστας και τότε είδα ότι δίπλα μου είχαν μεταφέρει και το παιδί. Δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε. 

Πάντως υπάρχουν καταγγελίες για ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο αθλητών σε μηχανοκίνητους, το καρτ δεν απογειώθηκε λόγω της επαφής των τροχών του άλλου οχήματος, αλλά όταν προσέκρουσε στα προστατευτικά τζέρσεϋ, τα οποία ήταν ακατάλληλα.

Σύμφωνα με σύνδεσμο αθλητών ο συγκεκριμένος αγώνας δεν έπρεπε να γίνει στο κέντρο της Πάτρας, όπου οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες, ενώ δεν τηρήθηκαν και οι αποστάσεις ασφαλείας για το κοινό.

Ο οδηγός του οχήματος και τέσσερις εκ των διοργανωτών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Και για τους πέντε ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top