Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έρευνα για τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων

Την είχε αναδημοσιεύσει και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Σάλος με τις δηλώσεις Μπογδάνου και τη λίστα με τα παιδιά νηπιαγωγείου - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (16/9/21)

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση δημοσιοποίησης των ονοματεπωνύμων μαθητών νηπιαγωγείου από ιστοσελίδα αλλά και της αναδημοσίευσης της εν λόγω λίστας από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων προχωρά σε αυτεπάγγελτο έλεγχο της υπόθεσης. Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία αναφέρει:  «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Οικονόμου για Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη δε θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον»

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε και ποινική προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα. 

Ο κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών νηπιαγωγείου στο κέντρο της Αθήνας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα με τον τίτλο: «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», ενώ το κείμενο έκανε λόγο για οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα», καθώς οι μαθητές είχαν ονόματα που δείχνουν ότι είναι αλλοδαποί. 

Προκαταρκτική για τη λίστα με ονόματα παιδιών που αναδημοσίευσε ο Μπογδάνος

Το επίμαχο άρθρο αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η ιστοσελίδα μετά τις έντονες αντιδράσεις «κατέβασε» το δημοσίευμα λέγοντας πως πρόκειται για λάθος εκ παραδρομής. Αντίστοιχα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε πως πρόκειται για λάθος που διορθώθηκε και απολογήθηκε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top