Οικονόμου για Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη δε θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον»

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη «λίστα Μπογδάνου»

Στην ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου αναφέρθηκε κατλα τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Σάλος με Μπογδάνο και τη λίστα με τα παιδιά νηπιαγωγείου

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε αναδημοσιεύσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr, το οποίο αναφερόταν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, όπου τα ονόματα των ξένων παιδιών ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το retweet του, ανακάλεσε λέγοντας ότι «έγινε λάθος».

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι τα ανθρωπινά δικαίωμα όσων βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν αυτήν την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δεν συνάδει με τις αρχές μας και την ιστορία μας. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Μπακογιάννη: «Βαρύτατο ηθικό ατόπημα η τοποθέτηση Μπογδάνου»

Κατά της ανάρτησης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου τάχθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, χαραντηρίζοντας την τοποθέτησή του «ένα βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα».

Λατινοπούλου: Παίρνει θέση στο Twitter για τη «λίστα Μπογδάνου»

«Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη και έκανε όλα τα σχετικά που έπρεπε να κάνει. Τέτοιου είδους λογικές δεν υπάρχουν» δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Real FM. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζονται ειδικές πολιτικές ένταξης και πολιτικής ισορροπίας στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πολιτικές που ακολουθούν οι περισσότερες σοβαρές χώρες του κόσμου και τις οποίες εμείς παλαιότερα είχαμε ακολουθήσει με μεγάλη επιτυχία πριν από 15 χρόνια όταν είχαμε το μεγάλο κύμα των Αλβανών, πάνω από 1 εκατ. Αλβανοί, αν θυμάστε», πρόσθεσε.

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στα αδέρφια Αντετοκούνμπο. «Πριν από πολλά χρόνια τρία μικρά παιδάκια, τα οποία τα λέγανε Αντετοκούνμπο, χάρη στην ελληνική παιδεία, στην οποία κάνουμε κριτική, στο δημόσιο σχολείο, δεν μας αρέσει το ένα και το άλλο… Αυτά τα παιδάκια έγιναν Έλληνες και για τα οποία είμαστε περήφανοι πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Δίπλα σε αυτό το δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, που τα είχε, υπάρχει ένα γήπεδο με ζωγραφισμένη τη φυσιογνωμία του Αντετοκούνμπο. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, ότι οι άνθρωποι που έρχονται και μετέχουν της παιδείας, γίνονται Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος», υπογράμμισε τέλος.

Ενημέρωση Οικονόμου: Υπέρ της δια ζώσης εκπαίδευσης τάσσεται η κυβέρνηση

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην πανδημία και στην επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ειδικά για τα πανεπιστήμια, είπε ότι η κυβέρνηση έχει διακηρύξει ότι τάσσεται υπέρ της δια ζώσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι το 87% των εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένο πλήρως.

Οικονόμου στο Star για τους ανεμβολίαστους: Αρνούνται τον ορθολογισμό

«Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας μας δείχνουν το δρόμο μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αναδεικνύει ότι ζητούν την δια ζώσης επαναλειτουργία των ΑΕΙ και είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο» ανέφερε.

Σχετικά με την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή. 

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων και μετρητών στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πέρα από την οικονομική τους διάσταση έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση. «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top