Οικονόμου στο Star για τους ανεμβολίαστους: Αρνούνται τον ορθολογισμό

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην τρίτη δόση του εμβολίου

«Υπάρχει ένας κόσμος που αρνείται τον ορθολογισμό» τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με το  αν «έφθασε στα όρια του» ο εμβολιασμός, με αφορμή το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων.   

O κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι οι ανεμβολίαστοι έφηβοι (12 -17 ετών) θα μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα εστίασης (εστιατόρια – καφέ) μόνο με rapid test και δε θα αρκεί το πιστοποιητικό self test το οποίο δηλώνουν στο σχολείο για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα.   

Πικρός ο καφές: Πάνω από 15 ευρώ το κόστος για ανεμβολίαστους εφήβους!   

«Για να μπορούν να είναι με τους γονείς τους σε κλειστό χώρο θα πρέπει να κάνουν rapid test 48ωρου. Είναι ευνόητο και λογικό» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για το κόστος των 13 ευρώ ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο εμβολιασμού.   

Σχετικά με το παράδοξο «εμβολιασμένοι μαθητές – ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι»  ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε πάντως ότι τα παιδιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα.  

Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια, σινεμά και γυμναστήρια από τις 13/9

Στην ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για το «αν έξυσε τον πάτο του βαρελιού» στον εμβολιασμό η κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου απάντησε:  «Έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας. Υπάρχει όμως ένα κόσμος που αρνείται τον ορθολογισμό και όχι απλά τον εμβολιασμό».    

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση μέτρων για «μαϊμού» εμβολιασμούς

Όσον αφορά το ποιοι θα κάνουν σύντομα την τρίτη δόση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει με όσους βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και από εκεί και πέρα «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει πώς θα προχωρήσουμε με όλους τους πολίτες». Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε ότι οι ηλικίας άνω των 60 ετών θα έχουν προτεραιότητα, αλλά όχι μόνο αυτοί. Προτεραιότητα  θα έχουν και οι υγειονομικοί π.χ. και όποιοι άλλοι κριθεί απαραίτητο.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top