Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση μέτρων για «μαϊμού» εμβολιασμούς

Ξανθός: Είναι αθλιότητα - Η κυβέρνηση διαστρεβλώνει τις θέσεις μας 

Γιάννης Οικονόμου

  
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και στο ΚΙΝΑΛ που απείχε) εξαπέλυσε η κυβέρνηση για την καταψήφιση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της τροπολογίας στη Βουλή, με κυρώσεις κατά όσων εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, με δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.  

Εμβολιασμοί: «Πανδημία» «μαϊμού» πιστοποιητικών – Πού γίνονται έρευνες

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε συγκεκριμένα: 

Eμβολιασμοί: Απόλυση και πρόστιμο σε όσους εκδίδουν μαϊμού πιστοποιητικά

«Χθες, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. 

Πρόκειται για μία πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού.  ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητα της. 

Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας».

Θεοδωρικάκος: Έρευνα σε βάθος για τα περιστατικά εικονικού εμβολιασμού  

Ξανθός:  Η κυβέρνηση διαστρεβλώνει τις θέσεις μας

Για διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ο Ανδρέας Ξανθός, αναφέροντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει(με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι «είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα».  

Ο κ. Ξανθός αναφέρει επίσης  ότι «η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση  ων πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του  εμβολιασμού». Σχολιάζει ακόμη  ότι «ένα-ένα τα επικοινωνιακά κόλπα  της κυβέρνησης εξαντλούνται και η "γύμνια" στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top