Σχολεία: «Θα μολυνθεί το 30% των μαθητών. Θα έχουμε θανάτους παιδιών»

Παιδίατρος προειδοποιεί για έκρηξη κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Τρόμο προκαλεί η πρόβλεψη του παιδίατρου Μάριου Ανδρέου για έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, ακόμα και θανάτους παιδιών μετά το άνοιγμα των σχολείων. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρέου τόνισε πως το άνοιγμα των σχολείων είναι το μεγάλο στοίχημα του τέταρτου κύματος της πανδημίας, καθώς αναμένεται πως τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών θα πολλαπλασιαστούν. 

Κορωνοϊός: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι; Οι επιστήμονες εξηγούν

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Delta του ιού θα μολυνθεί. Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο - Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά», είπε.

Κορωνοϊός: «Περιμένουμε ότι θα νοσήσει το 13-17% των μαθητών»

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων η αναλογία αυτή μπορεί να γίνει τρία στα τέσσερα. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι θα έχουμε σοβαρές νοσήσεις, ακόμα και θανάτους παιδιών. 

Τζανάκης: Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τα παιδιά αν νοσήσουν από κορωνοϊό

Τέλος ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι είναι απαραίτητο να είναι ανοιχτά τα παράθυρα και οι πόρτες σε όλες τις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, ενώ υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των παιδιών έχει καθυστερήσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top