Τζανάκης: Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τα παιδιά αν νοσήσουν από κορωνοϊό

Ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και τη νόσηση των παιδιών μίλησε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζάνακης.

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από σήμερα - Τι προβλέπει ο νόμος

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, επτά γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της περιοχής του θα τεθούν σε αναστολή, ξεκαθαρίζοντας ότι στο δικό του νοσοκομείο θα υπάρξουν λύσεις σε σχέση με τη λειτουργικότητά του.

Παιδιά και κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Αναφερόμενος στα παιδιά και τον εμβολιασμό, ο καθηγητής ανέφερε ότι ένα παιδί θα ανοσοποιηθεί μέσα στο 2021 με φυσικό τρόπο, ωστόσο ο ιός είναι αυτός που θα επιλέξει πώς θα το ανοσοποιήσει. Συνήθως η νόσηση είναι ήπια, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις βαριάς νόσησης, κάτι που πρέπει να σκεφτούν οι γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών. 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά του ιού στα παιδιά

«Τα παιδιά που μπαίνουν στο νοσοκομείο ναι μεν δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες ή οι υπερήλικες, όμως όλα παρουσιάζουν μια βεβαρημένη εργαστηριακή εικόνα, με βιοχημικές εξετάσεις που δείχνουν προσβολή σε πολλά οργανικά συστήματα των παιδιών αυτών γι' αυτό παρακολουθούνται επισταμένως. Μιλάμε για παιδιά 12- 15 ετών που έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιαστούν... μέχρι και βρέφη», σημείωσε.

Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα 

Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη κορύφωση, ωστόσο αναμένεται να είναι ένας καλός μήνας σχετικά με τα κρούσματα.

Αρκετοί θα είναι, όμως, οι ασθενείς στις ΜΕΘ, όπως και οι θάνατοι. «Οι μονάδες μπορεί να φτάσουν και γύρω στα 450 κρεβάτια με μόνη παραδοχή να μην επηρεάσει η κινητικότητα που είναι πολύ πιο ελεγχόμενη», είπε ο καθηγητής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top