Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά του ιού στα παιδιά

Η πλειοψηφία των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού στη χώρα / 30/8/21

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας. 

Θεμιστοκλέους: «Το 63,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως»

Συγκεκριμένα, από τους 338 διασωληνωμένους, οι 309 είναι ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση. Οι εκκλήσεις για εμβολιασμό των πολιτών συνεχίζονται, τη στιγμή που το ποσοσστό των εμβολιασμένων «αγγίζει» το 63,6% στους ενήλικες. Υπενθυμίζεται ότι για να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, το ποσοστό πρέπει να φτάσει περίπου στο 80%.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί και η διασπορά του κορωνοϊού σε μικρότερες ηλικίες. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ένα στα πέντε κρούσματα αφορά παιδιά.

Κορωνοϊός: 614 κρούσματα σήμερα στην Αττική- Πόσα στη Θεσσαλονίκη;

«Η εξέλιξη της νόσου στα παιδιά και τους εφήβους είναι εντυπωσιακή. Τον Μάιο του 2021 το ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων στα παιδιά κάτω των 17 ετών ήταν 7,5%, ενώ τον Ιούλιο έφτασε το 20%» είπε. «Το κουδούνι χτυπά για κάθε νέο και εφήβου για κάθε μαθητή αλλά και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ώστε να το πράξουν» πρόσθεσε. 

Πάνω από 2.000 κρούσματα τη Δευτέρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τη Δευτέρα είναι 2.343.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.656 θάνατοι.

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για 236.000 νεκρούς στην Ευρώπη μέχρι 1 Δεκεμβρίου

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 338. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91,42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top