ΑΧΕΠΑ: Νόσησαν με κορωνοϊό επτά πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Συναγερμός από την έκρηξη των κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, καθώς επτά υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, πλήρως εμβολιασμένοι, νόσησαν από κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν γιατρό και έξι νοσηλεύτριες, ενώ άλλοι τέσσερις ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση. 

Οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο. Το PCR τεστ βγήκε θετικό και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους και τέθηκαν σε καραντίνα. 

Κορωνοϊός: «Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

Πιθανόν μάλιστα τα κρούσματα να είναι περισσότερα, κάτι που θα διαπιστωθεί τις επόμενες μέρες. 

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου με σοβαρή νόσο Covid-19 ή νοσηλεία.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όταν εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κορωνοϊού ή έρθουν σε επαφή με θετικό κρούσμα υποβάλλονται σε PCR test. 

Κορωνοϊός: Ποιες παρενέργειες αφήνει στην όσφρηση των ασθενών

Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top