Σκέψεις για τεστ αντισωμάτων σε υγειονομικούς μετά τα πλαστά πιστοποιητικά

Συναγερμός στο υπ. Υγείας μετά την υπόθεση στην Καρδίτσα

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας μετά την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα, καθώς θεωρείται πιθανό ότι μπορεί να υπάρχουν ψεύτικα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού και ανάμεσα στους υγειονομικούς για τους οποίους κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να εργαστούν.

Καρδίτσα: Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η οποία επικοινώνησε με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπ. Υγείας, τα δυο κυκλώματα συνδέονται, καθώς φαίνεται πως υγειονομικός του νοσοκομείου Κοζάνης φέρεται να πήρε ψευδές πιστοποιητικό από το ΚΥ Παλαμά.

Σαντορίνη: Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά rapid test

Σε καμία περίπτωση όμως το Υπουργείο δε θέλει να στιγματίσει τη Βόρεια Ελλάδα επειδή έτυχε να συνδέονται αυτές οι περιπτώσεις. Ενδεχομένως τέτοια περιστατικά να έχουν γίνει παράτυπα και σε άλλα νοσοκομεία απλώς να μην έτυχε ακόμα να καταγγελθούν ώστε να ψαχτούν. Πρακτικά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν οι κρίσεις, τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά γιατρών και διοικητικών όλης της επικράτειας.

Κάτι τέτοιο σε αυτή τη χρονική συγκυρία που γίνεται αγώνας για τον εμβολιασμό θα πήγαινε πίσω όλη την προσπάθεια. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για να τσεκάρουν ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα, ενώ υπάρχει ως σκέψη σε ειδικές περιπτώσεις και όπου έχουν αμφιβολίες, ειδικά μετά από καταγγελίες, να υποβάλλουν υγειονομικούς σε τεστ αντισωμάτων, ώστε να μπορεί να πιστοποιηθεί αν κάποιος έχει αντισώματα, γιατί έχει νοσήσει ή γιατί έχει εμβολιαστεί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top