Σαντορίνη: Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά rapid test

Ένα ορθογραφικό λάθος πρόδωσε τους επιτήδειους

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά rapid test στη Σαντορίνη - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μια νέα απάτη με πλαστά rapid tests αποκάλυψε το Star, καθώς στη Σαντορίνη φέρεται να λειτουργούσε ένας παράνομος μηχανισμός που μοίραζε «μαϊμού» πιστοποιητικά σε τουρίστες που ήθελαν να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα ορθογραφικό λάθος σε ένα από τα «μαϊμού» πιστοποιητικά ήταν η αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της νέας αυτής απάτης, που αποκάλυψε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη Δευτέρα 6/9.

Αποκάλυψη Star: Κύκλωμα με μαϊμού πιστοποιητικά rapid test σε μεγάλο νησί

Ένα από τα πρόσωπα που είχε πάρει εάν τέτοιο πιστοποιητικό μέσω e-mail επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Σαντορίνης, από το οποίο είχε εκδοθεί το εν λόγω έγγραφο, για να γίνει μια διόρθωση στο όνομά του. Ωστόσο, δεν υπήρχε πουθενά καταχωρημένο το όνομα, ούτε στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε στο μικροβιολογικό τμήμα.

Γιατρός που έπεσε στην αντίληψή του το περιστατικό, διαπίστωσε πως στις βεβαιώσεις των αποτελεσμάτων αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο δειγματοληψίες γίνονται καθημερινά μόνο έως τις 15:00.

Επίσης, τα «μαϊμού» πιστοποιητικά έχουν σταλεί από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ η ώρα αποστολή τους είναι στη μια τα ξημερώματα.

Με επιστολή της, η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο υγείας και δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από ελεγκτές επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα και όλα τα στοιχεία θα σταλθούν στη Δικαιοσύνη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top