Αποκάλυψη Star: Κύκλωμα με μαϊμού πιστοποιητικά rapid test σε μεγάλο νησί

Οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας - Διετάχθη ΕΔΕ

Ένα νέο «γαϊτανάκι» με πλαστά πιστοποιητικά εργαστηριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό έφερε στο φως το Star, καθώς ένας παράνομος μηχανισμός που μοίραζε μαϊμού πιστοποιητικά rapid test αποκαλύφτηκε σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επιτήδειοι έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test σε αλλοδαπούς για να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει στην πραγματικότητα το τεστ.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star, οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον 15Αυγουστο και έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι. 

Στην προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι, έδωσαν εντολή να πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο του νησιού, ώστε να υπάρξουν περισσότερες καταθέσεις και να διαπιστωθεί εάν το κύκλωμα είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο που εξέδιδε τα πιστοποιητικά. Από την ερευνά, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πάνω στα πιστοποιητικά σφραγίδα του νοσοκομείου.

Οι ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας ολοκλήρωσαν τις έρευνες μόλις την Παρασκευή και προσπάθησαν να εντοπίσουν ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ όλα τα στοιχεία θα σταλούν στη δικαιοσύνη.

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star επιβεβαιώνουν πηγές της Αρχής Διαφάνειας. Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top