Βατόπουλος: «Πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το 2022»

Η επιτροπή θα ανακοινώσει σύντομα τις αποφάσεις για τα σχολεία

Την πιθανότητα να τελειώσουμε με την πανδημία του κορωνοϊού το 2022 ανέφερε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα αποκτήσει ανοσία είτε με νόσηση είτε με τον εμβολιασμό.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά του ιού στα παιδιά

Ωστόσο τόνισε ότι ο επιθυμητός τρόπος ανοσίας είναι το εμβόλιο, καθώς η νόσηση ελλοχεύει κινδύνους. «Το θέμα είναι να μην ανοσοποιηθεί με τη νόσο ο κόσμος που θα έχουμε θανάτους και θα έχει απώτερες συνέπειες» υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στο επόμενο διάστημα θα αρχίσει ο διαχωρισμός των κρουσμάτων από τα σοβαρά περιστατικά που θα συνδέονται με τον κορωνοϊό. «Αυτό που πετυχαίνουμε με το εμβόλιο δεν είναι να μην έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα, να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία» είπε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι το εμβόλιο σώζει ζωές και αυτό φαίνεται από το μικρό ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε σχέση με αυτό των ανεμβολίαστων πολιτών. 

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα σε παιδιά

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά τα παιδιά δεν πρέπει να χάσουν ακόμα μία χρονιά. 

Θεμιστοκλέους: «Το 63,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως»

«Λογικά θα υπάρχει πάλι ένα μείγμα μέτρων με τις μάσκες και τις αποστάσεις, όλα αυτά που λέγαμε πέρυσι και φυσικά ο εμβολιασμός» σημείωσε. Είπε μάλιστα ότι η επιτροπή συζητά έντινα το θέμα των σχολείων και θα ανακοινώσει σύντομα τις αποφάσεις της. 

Σχετικά με τη διασπορά του ιού στα παιδιά, ο καθηγητής υποστήριξε ότι η μετάδοση σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο εύκολη καθώς τα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα. Ωστόσο κάθε συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών είναι πρόωρη. 

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι φέτος «έχουμε τρία όπλα» δηλαδή τον εμβολιασμό, τα μέτρα προστασίας και τα τεστ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top