Σεισμός Κόρινθος: Αισθητός και στην Αττική - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ακολούθησαν μετασεισμοί

σεισμός

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στις 00:06, στον θαλάσσιο χώρο 19 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της πόλης της Κορίνθου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης ισχύος με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 2,9 Ρίχτερ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε: «Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βάθος 14,5 χιλιομέτρων».

«Ο αποψινός σεισμός από το νέο σύστημα αυτόματης επίλυσης εστιακού μηχανισμού που αναπτύξαμε στο ΕΑΑ-Γεωδυναμικό ινστιτούτο και σύντομα θα είναι επιχειρησιακό» έγραψε σε δεύτερη ανάρτησή του.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε πως επρόκειτο για ένανα επιφανειακό σεισμό. «ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top