Παπαευαγγέλου: «Κρίσιμες οι επόμενες μέρες - Αναμένεται αύξηση των νεκρών»

Όσα είπε η καθηγήτρια για την αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων

Για την πορεία της πανδημίας και την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας σε συνάρτηση με την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές μίλησε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου

Μαγιορκίνης: Πιέζεται το ΕΣΥ- Αύξηση 54% στους θανάτους από κορωνοϊό

Η επιτροπή ειδικών απευθύνει έτσι έκκληση σε όλους όσοι επιστρέφουν από την επαρχία ή κάποιο νησί να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πριν την επιστροφή τους και να περιορίσουν τις επαφές τουλάχιστον για επτά ημέρες, ειδικά αν είναι συναντήσουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: 3.538 νέα κρούσματα σήμερα - 28 νεκροί και 336 διασωληνώσεις

Την ίδια ώρα, το ποσοστό θετικότητας στη χώρα ανέρχεται σε 3,5%, αλλά παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένος σε πολλά νησιά, ενώ σύμφωνα με την κα. Παπαευαγγέλου, υπάρχουν ενδείξεις μεταφοράς των κρουσμάτων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και ταυτόχρονη μετάδοση του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες με αύξηση νοσηλειών και διασωληνωμένων.

Κορωνοϊός: 843 κρούσματα σήμερα στην Αττική- Πόσα στη Θεσσαλονίκη;

Κορωνοϊός: «Αύξηση της διάμεσης ηλικίας κρουσμάτων»

Όπως επεσήμανε η καθηγήτρια στη ενημέρωση, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά πέντε έτη και υπολογίζεται στα 30 έτη σήμερα.

Επίσης, τον Ιούλιο οι υπερήλικες αποτελούσαν μόλις το 3,9% των νέων κρουσμάτων, τον Αύγουστο είχαμε πάνω από 6.000 νέα κρούσματα στους πολίτες άνω των 60 ετών, με ποσοστό 8,3% των νέων κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Κορωνοϊός: 93,47% των τυχαίων δειγμάτων αφορά την μετάλλαξη Δέλτα

Παπαευαγγέλου: «Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων»

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαευαγγέλου, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θανάτων έχει αυξηθεί στους 31 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Με βάση τη σημερινή εικόνα, οι ειδικοί σημειώνουν πως θα παρατηρηθεί αύξηση νοσηλειών εντός των επόμενων εβδομάδων και ως εκ τούτου και των διασωληνωμένων και των θανάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top