Λινού: Διπλή μάσκα για τη μετάλλαξη Δέλτα- «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι!»

Πώς σχολίασε τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των νέων μέτρων

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους από 13/9 σχολίασε η Αθηνά Λινού. 

«Τα μέτρα χρειάζονται. Τα μέτρα, βέβαια, όπως παρουσιάστηκαν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις και χρόνο για να δούμε ότι θα αποδώσουν», είπε χαρακτηριστικά σε πρωινή εκπομπή του Mega. 

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε την επιθετικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ σημείωσε πως θα ήταν καλό οι πολίτες να φορούν διπλή μάσκα για να προστατευτούν: «Μάσκα για όλους και παντού!» τόνισε. 

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση νέας ανθεκτικής μετάλλαξης

Όπως αναφέρει, δεν είναι ακόμα γνωστό σε ποιο βαθμό οι εμβολιασμένοι διασπείρουν με την μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερμετάδοση κάτω από συνθήκες χαλάρωσης: «Άκουσα ότι σε ορισμένες δραστηριότητες οι εργοδότες εάν δεχτούν μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% κάλυψη. Αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που δεν κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο ή να μπουν στην εντατική, αλλά κινδυνεύουν να την μεταδώσουν και να την μεταφέρουν στο σπίτι τους ή στα μέσα μεταφοράς».

Εμβόλια Pfizer - Moderna: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

Ωστόσο, η Αθηνά Λινού τονίζει πως πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων αν πραγματικά θέλουμε να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς αλλά και να μην καταπιεστούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. 

Εξαδάκτυλος: «Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών»

 «Θεωρώ ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να εμβολιαστούμε όλοι», είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μεταξύ της 15ης-16ης θέσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τους εμβολιασμούς. «Θα πρέπει να το βελτιώσουμε».

Κορωνοϊός - Λύματα: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου σε εννέα περιοχές

Τέλος, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας σχολίασε και τον επικοινωνιακό τρόπο που παρουσιάστηκαν τα νέα μέτρα: «Το ότι λέμε ότι βάζουμε μέτρα για τους ανεμβολίαστους, θα ήταν προτιμότερο να πουν ότι οι εμβολιασμένοι έχουν προνόμια». Η ίδια θεωρεί πως ακόμα και ο τρόπος που λέγεται κάτι παίζει τον δικό του ρόλο, στη συγκεκριμένη περίπτωση πως θα πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top