Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση νέας ανθεκτικής μετάλλαξης

«Θα έχουμε νέο εμβόλιο 95 ημέρες μετά την αναγνώρισή της»

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο - Βίντεο αρχείου

Στην πιθανότητα εμφάνισης μίας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια, αναφέρθηκε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς υποστήριξε ότι μπορεί να κατασκευαστεί το κατάλληλο εμβόλιο σε μόλις 95 ημέρες από την αναγνώριση της μετάλλαξης.

Εμβόλια Pfizer - Moderna: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εστιάζουν πάνω της και εξετάζουν κατά πόσο αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας» ανέφερε, μιλώντας στο Fox.

«Δεν έχουμε εντοπίσει καμία ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Έτσι έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο με το οποίο μέσα σε 95 μέρες, από την στιγμή που αναγνωρίσουμε την παραλλαγή, να έχουμε ετοιμάσει ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτή την παραλλαγή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπορλά ανέφερε ότι οι επίστημονες είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο εμφάνισης της νέας μετάλλαξης αλλά και της καταπολέμησής της. «Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο», σημείωσε.

Από τη μεριά της, η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι ανέφερε: «Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top