Εξαδάκτυλος: «Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών»

Στην εντατική ένα παιδί 12 ετών με κορωνοϊό

Στη σημασία του εμβολιασμού αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας την ανησυχία που υπάρχει λόγω της διασποράς του κορωνοίού που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Μέτρα: Σε «lockdown» οι ανεμβολίαστοι πολίτες από 13 Σεπτεμβρίου

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας. Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης υπάρχει συζήτηση στην παγκόσμια κοινότητα... είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι, 32 πέθαναν χθες (σ.σ. Τρίτη 24 Αυγούστου), είναι ανεμβολίαστοι, έχουμε ένα κομμάτι πληθυσμού που πεισματικά λέει ότι θέλει να ακούει μόνον δοξασίες και όχι τους επιστήμονες. Αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουμε διαρκώς νέες μεταλλάξεις» πρόσθεσε.

«Χάσαμε έξι νέους ανθρώπους σε μια βδομάδα»

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και αυτό φαίνεται από το ποσοστό θανάτων στη χώρα. «Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας ότι στην εντατική βρίσκεται και ένα παιδί μόλις 12 ετών λόγω κορωνοϊού.

Εμβολιασμοί: Τα ποσοστά στη χώρα μας - Πόσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις

Αναφερόμενος στα εμβόλια, ξεκαθάρισε ότι κανένα από αυτά που χρησιμοποιούνται τώρα, δεν είναι σε πειραματικό στάδιο. Όπως είπε, για να χτίσουμε τείχος ανοσίας, απαιτείται 80-85% ποσοστό εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top