Φωτιά Βίλια: Ενισχύονται συνεχώς οι εναέριες δυνάμεις - Κάηκαν κτίσματα

Δήμαρχος Μάνδρας στο Star: «Εμπρηστές έχουν βαλθεί να κάψουν τα Βίλια»

Όλα όσα δήλωσαν ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Μάνδρας στο δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τη νέα φωτιά στα Βίλια/ 23/8/21

Μια νέα φωτιά ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12:00 στα Βίλια, τα οποία καίγονταν και την προηγούμενη εβδομάδα για έξι συνεχόμενες μέρες. Το νέο μέτωπο φαίνεται πως μαίνεται σε περιοχή που δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη φωτιά της προηγούμενης εβδομάδας. 

Φωτιά στα Βίλια: «Εκκενώστε τώρα προς Ψάθα» αναφέρει το μήνυμα του 112

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχουν ήδη καταστραφεί αποθήκες και εγκαταλελειμμένα κτίσματα έξω από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν, δηλαδή τον Προφήτη Ηλία και τα Βίλια. Ο ίδιος άφησε υπόνοιες για εμπρησμό καθώς οι φωτιές ξέσπασαν φωτιές σε απόσταση 300 μέτρων η μια εστία από την άλλη κι έγιναν τεράστιο ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε νωρίτερα ότι το μέτωπο ξεπερνούσε τα 3 χιλιόμετρα. Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, έκανε λόγο από την πλευρά του για μια δύσκολη εστία: «Είναι αρκετά μεγάλη η φωτιά και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Καίει σε δυο μέτωπα. Τα ελικόπτερα μπορούν και επιχειρούν και πλέον και τα Canadair» είπε.

Στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, ο οποίος έκανε λόγο για εμπρησμό. «Αυτό είναι έργο καθαρά εμπρηστών. Έχουν βαλθεί να κάψουν το ωραιότερο χωριό της Αττικής, τα Βίλια. Ξεκίνησε σήμερα μια ευθεία φωτιάς από την Κάζα η οποία κατευθύνεται στον οικισμό του Προφήτη Ηλία». 

Οι πυροσβέστες δίνουν και πάλι μάχη στα Βίλια/ eurokinissi

Η αντιδήμαρχος, Σωτηρία Αργυρίου, δήλωσε από την πλευρά της πως στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, περίπου 8 μποφόρ, που εμποδίζουν την οριοθέτηση της φωτιάς.

Βίλια: Στρόβιλος φωτιάς εκτοξεύει κορμό στους πυροσβέστες - Δείτε βίντεο

Στην περιοχή επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Οι πυροσβέστες δίνουν και πάλι μάχη στα Βίλια/ eurokinissi

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη αυτή τη στιγμή να μην επεκταθεί η φωτιά σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Μετά από σχετικό μήνυμα του 112, γίνεται προληπτική εκκένωση των οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία, καθώς απειλούνται σπίτια από τις φλόγες. 

«Αν βρίσκεστε στα Βίλια, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα» αναφέρει το μήνυμα.

Όσοι βρίσκονται στον Προφήτη Ηλία, πρέπει να εκκενώσουν προς τη Μάνδρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top