Κορωνοϊός Σαρηγιάννης: «Δε θα έχουμε ανοσία της αγέλης ποτέ»

«Οι ανάγκες για διασωληνωμένους θα φτάσουν τις 740 γύρω στα μέσα Οκτωβρίου»

Κορωνοϊός

Για την ανοσία της αγέλης καθώς και το πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα κρούσματα, μίλησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Κορωνοϊός: «Έρχονται δύσκολες μέρες αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως «πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 63% με 65% μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου».

«Αυτό σε συνδυασμό με τη φυσική ανοσία από τη νόσηση, θα φτάσει όχι για να έχουμε αποκλιμάκωση από μόνη της, δηλαδή να κάνουμε ανοσία της αγέλης, δεν θα έχουμε ανοσία της αγέλης ποτέ αλλά θα είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Κρήτη lockdown

Κρήτη Κορωνοϊός: Πότε θα δούμε αποκλιμάκωση

Σε mini lockdown τέθηκε το Ρέθυμνο Κρήτης, παίρνοντας την σκυτάλη από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η εκτίμησή του είναι πως στην Κρήτη θα δούμε την αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβρη.

Έκκληση διευθυντή ΜΕΘ Βενιζέλειου:Ο εφιάλτης του Μπέργκαμο ίσως είναι λίγος

«Τα μέτρα βοηθούν αποδεδειγμένα στο να πέσουν τα κρούσματα. Ουσιαστικά είχαμε αποκλιμάκωση στη Μύκονο και αντίστοιχη αποκλιμάκωση υπήρχε και στη Ζάκυνθο», είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής σε συνέντευξή του στο MEGA.

Μάλιστα, εκτιμάει ότι στο τέλος του μήνα θα παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγήσει σε πάνω από 4.500 ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο. Ωστόσο, θεωρεί πως στην Αττική δεν θα παρθούν περιοριστικά μέτρα.

Συγκεριμένα, τόνισε πως «δεν μπορώ να το φανταστώ ότι θα πάρει κανείς μέτρα τοπικά με την έννοια της υποενότητας της Αττικής διότι παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στη διασπορά στο Λεκανοπέδιο, ανάλογα με την κινητικότητα».

MEΘ

«Θα φτάσουμε τους 740 διασωληνωμένους στα μέσα Οκτωβρίου»

Η εκτίμηση του κ. Σαρηγιάννη είναι πως οι ανάγκες για διασωληνωμένους θα φτάσουν τις 740 γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερα, αυξάνονται οι διασωληνωμένοι ηλικίας 18 έως 39 ετών σε όλη τη χώρα. Το σύστημα υγείας μπορεί να το αντέξει, αλλά είναι αναπόφευκτη η πίεση, η οποία δημιουργεί μία αλυσίδα προβλημάτων.

Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση ποσοστού μολύνσεων και στα παιδιά.

εμβόλιο covid

Πότε θα υπάρξει κορύφωση του κύματος και αποκλιμάκωση;

«Το καλύτερο σενάριο θέλει την αποκλιμάκωση της κατάστασης να έρχεται από τις αρχές Οκτωβρίου, εάν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Αν και η κυβέρνηση ευελπιστούσε πως μέσα στο καλοκαίρι το ποσοστό εμβολιασμών θα έφτανε το 70%, η πραγματικότητα δείχνει πως ίσα που οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει το 50%», επεσήμανε στη τη συνέχεια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top