Φωτιές: Επιστρέφουν στη Γαλλία οι πυροσβέστες μετά την κατάσβεση

Πάνω από 250 άτομα συμμετείχαν στην επιχείρηση

Πολλές χώρες έστειλαν πυροσβεστικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στην Ελλάδα (9/8)

Οι Γάλλοι δασοπυροσβέστες που συμμετείχαν από τις αρχές Αυγούστου στην κατάσβεση των βίαιων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Γαλλία μετά το πέρας της αποστολής τους.

Η Γαλλία στέλνει πρωτοφανή χερσαία βοήθεια για τις πυρκαγιές

Εξαιρετικό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στο πνεύμα της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, συνολικά περισσότερα από 250 άτομα, με πολλές δεκάδες οχημάτων και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 3 Canadairs, συμμετείχαν στις εργασίες δασοπυρόσβεσης.

Γάλλοι πυροσβέστες βοήθησαν σημαντικά στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα / Sécurité civile française

Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των πυροσβεστών που ήρθαν στην Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ένα πέμπτο του αλλοδαπού προσωπικού που αναπτύχθηκε συνολικά στη χώρα. Επίσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία ανάπτυξη στο εξωτερικό που υλοποίησε η Γαλλική Πολιτική Προστασία.

Οι Γάλλοι πυροσβέστες συνεργάστηκαν στενά με τους Έλληνες συναδέλφους τους στο πλαίσιο εξαίρετης συνεννόησης και έγιναν παντού δεκτοί με αδελφική υποδοχή τόσο από τους συναδέλφους τους όσο και από τον Ελληνικό λαό. Έγιναν αποδέκτες της πιο συγκινητικής αναγνώρισης.

Μεγάλη γαλλική πυροσβεστική δύναμη επιχείρησε στις φωτιές στην Ελλάδα / Sécurité civile française

Στις 15 Αυγούστου στα Τρόπαια, στην Πελοπόννησο, διοργανώθηκε τελετή ευχαριστιών προς τους Γάλλους πυροσβέστες. Την προηγουμένη, στην έδρα της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας, ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε όλες τις χώρες που απέστειλαν βοήθεια στην Ελλάδα και ειδικότερα τη Γαλλία.

Μεγάλη γαλλική πυροσβεστική δύναμη επιχείρησε στις φωτιές στην Ελλάδα / Sécurité civile française

Την 16η Αυγούστου, το τάγμα πυροσβεστών της Μασσαλίας θα προσφέρει τέσσερα οχήματα στις υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο τελετής στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Οι Γάλλοι δασοπυροσβέστες / Sécurité civile française

Οι μοναδικοί αυτοί δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν στην κατάσβεση των δασοπυρκαγιών πρόκειται να αναπτυχθούν περαιτέρω: η Γαλλία είναι έτοιμη να εμβαθύνει περισσότερο την ήδη υπάρχουσα συνεργασία στον τομέα αυτόν. Η ανθρώπινη εγγύτητα, σε συνδυασμό με τις κοινές προκλήσεις του κλίματος και του μεσογειακού ανάγλυφου καθώς και της αναθέρμανσης του πλανήτη, αποτελούν πιθανά πεδία ανταλλαγών εμπειρίας και τεχνογνωσίας μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων πυροσβεστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top