Φωτιά Αρκαδία: Σαν «από μηχανής Θεός» η βροχή έσβησε τις τελευταίες εστίες

Παραμένουν σε Γορτυνία και Νεοχώρι οι πυροσβεστικές Δυνάμεις

Όλες οι εξελίξεις για τη φωτιά στη Γορτυνία και το Νεοχώρι/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Επί επτά ημέρες καίγεται η Αρκαδία, με το πύρινο μέτωπο να επιμένει και σήμερα στη Γορτυνία αλλά και τη Μεγαλόπολη. Ευτυχώς, μία ισχυρή βροχόπτωση βοήθησε αρκετά στον περιορισμό της φωτιάς σήμερα το απόγευμα. 

Φωτιά Γορτυνία: Νέα αναζωπύρωση στο Νεοχώρι – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια

Κάτοικοι και πυροσβέστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τις φλόγες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Νεοχωρίου προκαλούσαν συνεχώς μικρές αναζωπυρώσεις. 

φωτιά Γορτυνία

Στη Γορτυνία επιχειρούν και πολλοί πυροσβέστες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ intimenews

Η κατάσταση στο Νεοχώρι, το οποίο βρίσκεται στη Μεγαλόπολη, ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης πάρα πολύ δύσκολη. 

Φωτιά Γορτυνία: Διάσπαρτες εστίες σε Αετοράχη, Νεοχώρι, Οχθιά και Καλλιάνη

Όμως, σαν «απο μηχανής Θεός» μία έντονη βροχόπτωση γύρω στις 17:00 βοήθησε τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να περιορίσουν την επέκταση των μετώπων. Πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη και δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός. 

φωτιά Γορτυνία

Στη Γορτυνία επιχειρούν και πολλοί πυροσβέστες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ intimenews

Μάλιστα, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφέρειαρχης, «δεν έβρεξε στην περιοχή όσο περιμέναμε, αλλά για καλή τύχη έβρεξε στο Νεοχώρι», προσθέτοντας ότι «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει».

Ωστόσο, είναι σημειωτέο πως η πυρκαγιά έχει κάψει ήδη αρκετά σπίτια στη Γορτυνία, αλλά και μεγάλη δασική έκταση. 

Φωτιά Γορτυνία: 678 Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο 

Στην Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 678 άντρες της Πυροσβεστικής με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα, από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και από Αυστρία 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. 

φωτιά Γορτυνία

Στη Γορτυνία επιχειρούν και πολλοί πυροσβέστες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ intimenews

Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Μάλιστα στην περιοχή θα επιχειρήσουν και σήμερα τα δύο ρωσικά θηριώδη αεροσκάφη που μεταφέρουν 42 τόνους νερού, τα Ilyushin Il-76 και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

φωτιά Γορτυνία
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top