Φωτιές: Στη μάχη οι Ένοπλες Δυνάμεις - Συγκλονιστικές εικόνες από Σινούκ

Έχουν διαθέσει προσωπικό και μέσα για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας

Συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην επιτήρηση, αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών ανά τη χώρα, καθώς επίσης και με την ενίσχυση Στρατιωτικού Προσωπικού από Σχηματισμούς και Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ. 

Φωτιά Αττική: Φόβοι για αναζωπύρωση - Περιπολούν στρατός και ΕΛ.ΑΣ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει προσωπικό, μέσα και υλικά για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Φωτιά στην Αττική: Η στιγμή που ο Στρατός απεγκλωβίζει 7μελή οικογένεια

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της επιτήρησης λαμβάνεται εικόνα από αέρος μέσω ελικοπτέρων, αεροσκαφών με φωτοκάμερες, απευθείας εικόνα από Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ) καθώς και φωτογραφίες μέσω τηλεσκοπικού δορυφόρου. Επιπλέον έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εκπεμπόμενων εποχούμενων περιπόλων και πυροφυλακίων σε όλη την Επικράτεια. Στην επιτήρηση και παροχή εικόνας αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων P8 των ΗΠΑ.

Στη μάχη με τις πυρκαγιές οι Ένοπλες Δυνάμεις - πηγή ΓΕΕΘΑ

Στη μάχη με τις πυρκαγιές οι Ένοπλες Δυνάμεις - πηγή ΓΕΕΘΑ

Επίσης έχουν αναπτυχθεί και τηρούν ετοιμότητα για διάθεση κατάλληλες Ναυτικές Μονάδες για ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης. Τηρείται ετοιμότητα άμεσης διάθεσης 260 ατόμων συγκεντρωμένων εντός στρατοπέδων ενώ και η Διακλαδική Μονάδα Εγκαυμάτων του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) έχει διατεθεί για παροχή υπηρεσιών υγείας εάν απαιτηθεί.

Φωτιές: Ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες με επίγειες κι εναέριες περιπολίες

Επιπρόσθετα, βρίσκονται σε ωριαία ετοιμότητα ομάδες 50 ατόμων σε όλα τα Στρατόπεδα της Χώρας που δύναται να διατεθούν κατά περίπτωση και αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top