Φωτιά Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση στη Νεμούτα

Για πέμπτη ημέρα δίνουν μάχη με τις φλόγες

Δείτε ρεπορτάζ από το Έκτακτο Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Αντιμέτωποι με μια ακόμη μεγάλη αναζωπύρωση ήρθαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες στην περιοχή της Νεμούτας το απόγευμα της Κυριακής

Φωτιά Ηλεία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα χωριά Αχλαδινή και Δούκας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ οι εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν για πέμπτη μέρα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που αρχικά είχε ξεσπάσει στην Αρχαία Ολυμπία. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία κι όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει». 

Φωτιά Ηλεία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε Δούκα και Μηλιές Ηλείας

Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε πως: «Έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος. Είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί», σημείωσε.

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία - Αναζητείται ύποπτος για εμπρησμό στη Δίβρη

Τόνισε, πως υπήρχε μια ακόμη αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top