Φωτιά Αττική: Ποινική δίωξη σε 43χρονο για εμπρησμό στο Κρυονέρι

Τον εντόπισαν με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου από το πύρινο μέτωπο στο Κρυονέρι στις 6/8/21

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες για εμπρησμό σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής.

Πυρκαγιές: Συλλήψεις για εμπρησμούς και πρόστιμα

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος από πρόθεση με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Φωτιά Αττική: Πύρινη κόλαση σε Άγιο Στέφανο, Αφίδνες, Κρυονέρι, Μαλακάσα

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και βεγγαλικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον 43χρονο να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι. Κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούταν από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων και ως εκ τούτου το άτομο υποδείχθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Φωτιά Αττική: Προσαγωγή υπόπτου στο Κρυονέρι

Επίσης, κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόροι και τρίφτης κάνναβης και φορητός υπολογιστής.

Πεδίον του Άρεως: Ποινική δίωξη σε γυναίκα για εμπρησμό

Φωτιά και στον Πεδίον του Άρεως - Συνελήφθη ύποπτη για εμπρησμό

Στη εισαγγελία οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη χθες στο Πεδίον του Άρεως ως ύποπτη για πρόκληση πυρκαγιάς. Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα και θα παραπεμφθεί σε δίκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top