Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνεται και το χωριό Κουκουλοί - Πλησιάζουν οι φλόγες

Κάηκαν τα περισσότερα σπίτια στις Ροβιές

Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια, η οποία έχει παραδοθεί από χθες στις φλόγες. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στην Σκεπαστή, όπου υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα ενεργά μέτωπα είναι τρία και προχωρούν προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή για να εκκενωθεί η κοινότητα Κουρκουλών στη βόρεια Εύβοια, με το κυρίως μέτωπο της φωτιάς να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό.

Περιπολικά της αστυνομίας με μεγάφωνα κάλεσαν τους κατοίκους του χωριού να αποχωρήσουν άμεσα από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό.

Φωτιά Εύβοια: Τρία πύρινα μέτωπα – Eντολή εκκένωσης και στη Σκεπαστή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Εύβοια φωτιά

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώθηκαν οι Κεχριές

Το πρωί οι φλόγες απείλησαν και τη Δάφνη, όπου εκδηλώθηκε νέο μέτωπο, σημαίνοντας και πάλι συναγερμό. 

Φωτιά Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες- Σε ύψιστη ετοιμότητα τα νοσοκομεία

φλόγες Εύβοια

Εκκενώθηκε το χωριό Κεχριές και οι φλόγες είναι ανεξέλεγκτες

Εστάλη επίσης μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στις Κεχριές Ευβοίας να εκκενώσουν προς Μαντούδι. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις Κεχριές Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Μαντούδι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Οι καμπάνες της εκκλησίας άρχισαν να χτυπούν ενώ σειρήνες περιπολικών ακούγονταν σε όλο το χωριό, καλώντας τους κατοίκους να φύγουν το συντομότερο δυνατόν. 

Φωτιά Εύβοια: Στην παραλία οι κάτοικοι για να γλιτώσουν από τις φλόγες

πυροσβέστης Εύβοια

Το πρωί εκδηλώθηκε νέο μέτωπο στο χωριό Δάφνη

Πρόκειται για το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς. Τα ξημερώματα εκκενώθηκαν άλλα δύο χωριά στη βόρεια Εύβοια, οι Αμέλαντες και η Κεραμειά που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δόθηκε μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στο χωριό Σκεπαστή. Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι.

Εύβοια φωτιά

Η Εύβοια καίγεται για τρίτη μέρα

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε ότι τα περισσότερα σπίτια κάηκαν στις Ροβιές.

Φωτιά Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι άνεμοι και ξέφυγαν πάλι οι φλόγες

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις φλόγες, όμως στις 03:00 τα ξημερώματα οι άνεμοι εντάθηκαν, οι φλόγες φούντωσαν ξανά και πλησίασαν απειλητικά το χωριό Αμέλαντες. 

Φωτιά Εύβοια: Δίνουν σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Από τα μεσάνυχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που έφτασαν εκεί από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης. 

καταστροφή Εύβοια

Τεράστια η καταστροφή στην Εύβοια από τη φωτιά

Πάντως και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν, καθώς πάνω από τις εστίες της φωτιάς η ορατότητα είναι περιορισμένη, λόγω των πυκνών καπνών και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού. 

Φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας: Οι φλόγες σταμάτησαν στη θάλασσα

πυροσβεστική

Παρθένο δάσος καίγεται στην Εύβοια

Όσον αφορά στις καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις Ροβιές, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών. Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρουν ότι έχουν καεί πάνω από 150 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. 

Στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει και ο Στρατός και το Λιμενικό Σώμα, που πριν από μερικές ώρες μετέφερε παραθεριστές που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top