Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Μεσσηνία, Καλάβρυτα, Ρόδο- Εκκενώθηκαν οικισμοί

Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κω

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα σχετικά με την εξέλιξη των τεσσάρων πυρκαγιών σε Μάνη, Εύβοια, Καλάβρυτα και Κω/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (3/8)

Εκτός από την εφιαλτική φωτιά της Βαρυμπόμπης, υπάρχουν κι άλλα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Ελλάδα.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Πύρινη κόλαση - Κάηκαν σπίτια

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στη Μεσσηνία. Έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Άγιος Γεώργιος, Λιβαδάκια και Βασιλίτσι.

Ρόδος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η μάχη για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς, οι οποίες αναπτύχθηκαν από το μεσημέρι λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται και σήμερα στην περιοχή του Κερωνιάτη στα Μαριτσά, όπου παρά τις επίπονες προσπάθειες και τις απανωτές ρίψεις νερού που πραγματοποιήθηκαν, οι εστίες φωτιάς, δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν, λόγω κυρίως του δύσβατου της περιοχής.

Στα Μαριτσά, αλλά και σε όλο το μέτωπο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και εθελοντές, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκεί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας

Νέες φωτιές σε Μάνη, Λίμνη Ευβοίας και Καλάβρυτα

Η φωτιά στην Καστανιά Μάνης που ξέσπασε χθες, παρόλο που έδειχνε καλύτερη εικόνα, φαίνεται πως αναζωπυρώθηκε και απειλεί οικισμούς. 

Επίσης, μια μεγάλη φωτιά υπάρχει στη Λίμνη Ευβοίας, στην περιοχή Μυρτιά. Εκεί έχουν εκκενωθεί από νωρίς οι οικισμοί Ρετσινόλακκος και Κοκκίνη. 

Τέλος, υπάρχουν δύο ανοιχτές πυρκαγιές στα Καλάβρυτα αλλά και στο νησί της Κω. Το μέτωπο στην Κω φαίνεται πως έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η νύχτα προβλέπεται πολύ δύσκολη, καθώς αφού δύσει ο ήλιος είναι αδύνατο να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. 

Φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας: Εκκενώνονται οικισμοί

Αναλυτικά στοιχεία για τις φωτιές της υπόλοιπης Ελλάδας ανέφερε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση της ΓΓΠΠ που μεταδόθηκε στις 21:00. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top