Σε ύφεση η φωτιά στην Αχαΐα: Η επόμενη ημέρα - Εικόνες καταστροφής

16 άνθρωποι πήγαν στο νοσοκομείο

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».

«Σε μία χαράδρα βρίσκεται σήμερα το πρωί το κύριο μέτωπο της φωτιάς στην Ζήρια», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «δίνουν μάχη τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Φωτιά στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν 20 σπίτια

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος, «αυτήν την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές», ενώ όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά, σημείωσε ότι «αν και δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη καταγραφή, τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στην περιοχή της Ζήριας, ενώ υπάρχουν ζημιές κυρίως σε περιβάλλοντες χώρους σπιτιών στην περιοχή του Λαμπίρι και σε αποθήκες».

Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Πώς φαίνεται από τους δορυφόρους της NASA

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Αχαΐας επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μετακινήθηκαν από όλη την χώρα στην περιοχή και με ειδική πτήση του ΑΤR της γγΠΠ 30 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν από Θεσσαλονίκη και όλο το βράδυ.

Σημειώνεται πως τα εναέρια μέσα παρά τις παράλληλες και εξαιρετικά δύσκολες φωτιές σε Κρανίδι και Αλμυρό στον Βόλο, στις οποίες έπρεπε να συνδράμουν, βρέθηκαν σε χρόνο επιφυλακής πάνω από την φωτιά στην Αχαΐα.

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Η φυσική και πολιτική ηγεσία της Πυροσβεστικής δια του Αρχηγού και Αντιστρατήγου, ΣΤ. Κολοκούρη, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ήταν στο πεδίο μπροστά στην φωτιά, μαζί με τους πυροσβέστες για να συντονίσουν, να οργανώσουν, να εξασφαλίσουν μέσα και δυνάμεις.

Φωτιά στην Αχαΐα: 16 άνθρωποι πήγαν στο νοσοκομείο

Να σημειωθεί ότι πάνω από 20 σπίτια καταστράφηκαν από τη φωτιά και μέχρι το πρωί συνολικά 16 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Οι 15 εξ' αυτών με αναπνευστικά προβλήματα. Στο νοσοκομείο παρέμειναν 8 άτομα για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους. Ένα ακόμη άτομο μεταφέρθηκε με εγκαύματα στα χέρια στο νοσοκομείο του Ρίου και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για πλαστική επέμβαση. Παραμένει νοσηλευόμενος, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει σβήσει στις παραλιακές περιοχές, που μαινόταν με ένταση χθες και έχει «ανέβει» στο βουνό, πάνω από το Λαμπίρι, καίγοντας δασική έκταση.

Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Δείτε φωτογραφίες από την επόμενη μέρα από τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top