Φωτιά στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν 20 σπίτια

300 πυροσβέστες στο σημείο και 12 εναέρια μέσα

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Αιγιάλεια Αχαΐας από τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε στη Ζήρια το Σάββατο.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει κάψει πάνω από 20 σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Συνολικά, οι τραυματίες ανέρχονται σε 16. Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκαν χωριά - 5 τραυματίες

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή της Αιγιαλείας για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), 5 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Χρυσοχοΐδης για τη φωτιά στην Αχαΐα: «Είναι δύσκολο να ελεγχθεί»

Παράλληλα, από τις πρώτες πρωινές ώρες πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Χθες το μεσημέρι υπήρξαν δύο μηνύματα από την υπηρεσία του «122», το πρώτο για τους κατοίκους τριών περιοχών,τη Ζήρια, το Λαμπίρι και τις Καμάρες, και το δεύτερο για τον Λόγγο. Αργότερα, δόθηκε εντολή οι κάτοικοι του Λόγγου να επιστρέψουν στα σπίτια τους μιας και η περιοχή δεν κινδυνεύει πλέον από τη φωτιά. Εκκενώθηκε επίσης και μια παιδική κατασκήνωση στην περιοχή. 

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε χθες το απόγευμα και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Χαρδαλιάς, ενώ σε δηλώσεις του ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων

Αποκαταστάθηκε πλήρως, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού, Πατρών - Κορίνθου, από το ύψος του Δρεπάνου, έως την περιοχή του Ελαιώνα.

Όσον αφορά την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, τα αυτοκίνητα απεγκλωβίζονται σταδιακά και κατά μικρές ομάδες, με τη συνοδεία πάντα ενός περιπολικού για λόγους ασφαλείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top