Καιρός: Νέα δεδομένα για τον καύσωνα – Πιθανά 45αρια την επόμενη εβδομάδα

Καμίνι η χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 29/7

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, αλλά και μεγάλο μέρος της Βαλκανικής χερσονήσου, τη Νότια Ιταλία και τη Μικρά Ασία.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο υδράργυρος πλησίασε τους 43°C την Τετάρτη 28/7 στην Πελοπόννησο και ξεπέρασε τους 40°C σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας - Πού θα «χτυπήσουν» τα 40άρια;

Στη Δυτική Ελλάδα οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν πολύ υψηλές τιμές του δείκτη θερμότητας, ο οποίος σύμφωνα με την μετεωρολογική εγκυκλοπαίδεια «Meteopedia» αποτελεί ένα μέτρο του κατά πόσο η θερμοκρασία του αέρα σε συνδυασμό με τα ποσοστά σχετικής υγρασίας επηρεάζουν στην αίσθηση άνεσης ή δυσφορίας του πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός στην Αμφιλοχία κατέγραψε την Τετάρτη 28 Ιουλίου τιμή του δείκτη θερμότητας 50,6°C. Τιμές του δείκτη άνω των 46°C υποδεικνύουν μεγάλη επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και συνιστάται η αποφυγή κάθε εξωτερικής δραστηριότητας.

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος: Οδηγίες προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες

Οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (4 Αυγούστου 2021), με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να αναμένονται τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα δείχνουν ότι πολύ πιθανόν να καταγραφούν τοπικά θερμοκρασίες ακόμη και άνω των 45°C.

Οι παρακάτω χάρτες παρουσιάζουν την πρόγνωση μεγίστων θερμοκρασιών σε Ελλάδα και Αττική την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021.

καύσωνας

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 44 βαθμούς Κελσίου φαίνεται να πιάνει το Αγρίνιο, στους 42 θα φτάσει μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλίας και τους 41 πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, η Βοιωτία και η Ηλεία.

καύσωνας 1

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, στους 40 και τους 41 βαθμούς κελσίου θα κυμαίνεται η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της Θράκης, τη Βοιωτία, τη Θεσσαλία κι την κεντρική Μακεδονία. Και τις δύο παραπάνω ημέρες στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 και 41 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top