Μηχανογραφικό 2021: Πότε λήγει η προθεσμία - Οδηγίες για τους υποψήφιους

Βήμα - βήμα η διαδικασία υποβολής του

Δείτε στο βίντεο το ποσοστό των υποψήφιων που έμειναν φέτος εκτός σχολών λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (16/7)

Έως αύριο Τετάρτη θα μπορούν οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων 2021 να υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, αφού η προθεσμία υποβολής τους λήγει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Έως τότε, και αφού επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση michanografiko.it.minedu.gov.gr και χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το δελτίο τους. 

Πανελλήνιες 2021: Από σήμερα η υποβολή μηχανογραφικού για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Στους υποψηφίους προτείνεται να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σημειώνεται ακόμη πως για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021. 

Πανελλήνιες 2021: Πώς συμπληρώνετε το διπλό μηχανογραφικό

Πανελλήνιες 2021: Πώς οι υποψήφιοι μπορούν να διαγράψουν τις σχολές που δεν επιθυμούν

Την Πέμπτη 29-7-2021 και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δε θα είναι δυνατή.

Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Μέσα στην ίδια αποκλειστική προθεσμία, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 τα μεσάνυχτα, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση michanografiko.it.minedu.gov.gr του ΥΠΑΙΘ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top