Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον

Ποιους αφορά - Με ποιο σκεύασμα θα εμβολιάζονται

Ανοίγει από αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου, η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβολιασμοί: Ποιοι μύθοι καταρρίπτονται για τα εμβόλια

Οι εμβολιασμοί κατ' οίκον αφορούν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και θα δηλώνονται είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από γιατρούς του Δημοσίου. Τα ραντεβού θα κλείνονται αφού πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα αν ο ασθενής πάσχει από Αλτσχάιμερ ή η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί εκτός σπιτιού.

Αναφερόμενος στην ένταξη των γιατρών στο πρόγραμμα, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο απήυθυνε νέα έκκληση για μεγαλύτερη συμμετοχή. 

Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν 600.000 νέα ραντεβού

Παράλληλα, από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια με ραντεβού ακόμη και την ίδια ημέρα, προκειμένου να επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα.

Πάνω από 80.000 εμβολιασμοί σήμερα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Θεμιστοκλέους από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν 65.000 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να φτάσουν τους 85.000.

Από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα, έχουν γίνει 9.780.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση (52% του γενικού πληθυσμού και 61% του ενήλικου πληθυσμού).

Περισσότεροι από 4.426.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επί του ενήλικου πληθυσμού).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top