Κορωνοϊός: «Ένας μπορεί να κολλήσει 100 σε κορωνοπάρτι»

«Μπορεί να δούμε 3.000 κρούσματα ακόμα και σήμερα» ανέφερε ο Παυλάκης

Όσα είπε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης για τη μετάλλαξη Δέλτα. Πηγή/βίντεο: Σκάι

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη χώρα μας μετά την αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει τη Δευτέρα 2.065 νέες μολύνσεις, αριθμό αρκετά υψηλό.

Κορωνοϊός: 892 κρούσματα στην Αττική - «Στο κόκκινο» το κέντρο της Αθήνας

Την ίδια ώρα οι φόβοι ότι θα έχουμε νέα αύξηση στον αριθμό επικρατεί έντονα. Όπως εκτίμησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, δεν αποκλείεται να δούμε 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός τεστ.

Κορωνοϊός: «Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γλυφάδα δεν ήταν ποτέ χειρότερη»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από το αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε άδεια άνευ αποδοχών όσοι υγειονομικοί αρνηθούν

Παυλάκης: «Ένα άτομο μπορεί να κολλήσει 100 σε ένα κορωνοπάρτι»

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του γιατρού για τα κορωνοπάρτι και τη μετάλλαξη Δέλτα, επισημαίνοντας ότι είναι τόσο μεταδοτική που ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να κολλήσει μέχρι και 100 ακόμα σε έναν εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο και συνωστισμένοι.

Άλιμος: Με κορωνοϊό 100 μαθητές Λυκείου μετά από κορωνοπάρτι

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι μπορούν να κολλήσουν κορωνοϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ – πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», κατέληξε ο κ. Παυλάκης και έφερε ως παράδειγμα την Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top