Κορωνοϊός: «Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γλυφάδα δεν ήταν ποτέ χειρότερη»

Η έκκληση του δημάρχου για τήρηση των μέτρων - 368 τα ενεργά κρούσματα

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. / βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (11/7)

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμό των πολιτών απευθύνει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο Facebook.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα ενεργά κρούσματα στην πόλη είναι 368, με μεγάλη διασπορά ιδίως στους νέους. «Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γλυφάδα σε σχέση με τον κορωνοϊό δεν ήταν ποτέ χειρότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτό δε συνέβη, ούτε όταν η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα ήταν στο απόγειό της.

Κορωνοϊός: Αυξημένη η προσέλευση κόσμου για rapid test στα Νότια Προάστια

Καταλήγει λέγοντας πως «καθένας οφείλει να φορά τη μάσκα όπου απαιτείται, να τηρεί τις αποστάσεις όπου μπορεί, να φροντίζει για την ατομική του υγιεινή. Και βέβαια να εμβολιαστεί, εφόσον δεν το έχει κάνει ήδη».

Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας

«Τα νούμερα δυστυχώς μιλούν από μόνα τους:  Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γλυφάδα σε σχέση με τον κορωνοϊό δεν ήταν ποτέ χειρότερη!
Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουμε από την Πολιτική Προστασία αλλά και από τα rapid τεστ που καθημερινά πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με τον ΕΟΔΥ. Δείτε στους πίνακες την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων!

Ακόμα και όταν η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα ήταν στο απόγειό της, σε καμία στιγμή δεν είχαμε ξεπεράσει τα 180 ενεργά κρούσματα στην πόλη μας. Σήμερα τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, με μεγάλη διασπορά ιδίως στους νέους!

Είναι σαφές ότι είμαστε - και παραμένουμε - μια ανοιχτή πόλη και υποδεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες λουόμενους, καταναλωτές και άλλους επισκέπτες.  Είναι σαφές ότι η μετάλλαξη Δ καλπάζει.  Είναι επίσης σαφές ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής:  Πρέπει τα μέτρα να τηρούνται από όλους, απόλυτα.  Από κατοίκους, από εργαζομένους, από τους επιχειρηματίες και φυσικά από τους επισκέπτες. 

Η Πολιτεία συνδράμει καθημερινά με ελέγχους και ενημέρωση. Στον Δήμο μας κάνουμε πραγματικά ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Είμαστε στο «εμείς», αλλά είμαστε και στο «εγώ»:  Καθένας οφείλει να φορά τη μάσκα όπου απαιτείται, να τηρεί τις αποστάσεις όπου μπορεί, να φροντίζει για την ατομική του υγιεινή. Και βέβαια να εμβολιαστεί, εφόσον δεν το έχει κάνει ήδη. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top