Κορωνοϊός: Εφιαλτικά σενάρια για 6.000 κρούσματα τον Αύγουστο

Πρόβλεψη για 40 θανάτους την ημέρα

Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για την εικόνα της πανδημίας κορωνοϊού τον Αύγουστο, με τους επιστήμονες να αναμένουν εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: Εκτόξευση κρουσμάτων κατά 178%

«Τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο», προειδοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν και αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις κατασκηνώσεις τόνισε πως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κολλήσουν και όλοι οι οικείοι του με τους οποίες θα έρθει σε επαφή. 

Σύψας: «Το φθινόπωρο θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι»

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη αν συνεχιστούν και αυξηθούν οι εμβολιασμοί και τηρηθούν τα μέτρα το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι τα κρούσματα τον Αύγουστο να είναι γύρω στις 3.000, το πιθανότερο είναι όμως να προσεγγίσει τα 4.000 ημερησίως.

Τζανάκης: «Θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα κάθε μέρα»

Σε περίπτωση δε που μειωθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών, τότε, σύμφωνα με το μοντέλο του κ. Τζανάκη, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να φτάσουν ακόμα και τις 6.000. 

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για 40 θανάτους την ημέρα και 3.500 κρούσματα τον Αύγουστο

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open προέβλεψε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες μέρες. 

Σαρηγιάννης: «Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα»

«Κάτω από 1 μέτρο απόσταση αν φυσάει, είναι πολύ εύκολο να γίνει η μετάδοση της Delta, αν δε φοράμε μάσκα. Γύρω στο τέλος Ιουλίου η Delta θα είναι στο 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας. Αν συνεχίσουμε χωρίς περαιτέρω περιορισμούς, δε θα υπάρχει περιορισμός στη διασπορά. Θα έχουμε αύξηση και στους θανάτους, στα 3.500 κρούσματα που προβλέπουμε για τον Δεκαπενταύγουστο, σημαίνει 40 - 45 θανάτους την ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό οι τουρίστες να κάνουν δειγματοληπτικά μοριακό τεστ, ώστε να ληφθούν τοπικά μέτρα έγκαιρα σε περίπτωση που παρουσιάζεται αύξηση του ιικού φορτίου σε μια περιοχή.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τόνισε ότι η Βρετανία έχει κάνει πολλούς περισσότερους εμβολιασμούς σε σχέση με την Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: «Βράζουν» τα δημοφιλή νησιά - Ποιες περιοχές είναι Covid-free

«Η μετάλλαξη Delta τους βρήκε με αρκετό πληθυσμό εμβολιασμένο με 1 δόση και πήγαν να επιταχύνουν τη Β δόση. Είναι η μόνη λύση», είπε και πρόσθεσε:

«Έχουμε χάσει 90 ανθρώπους 18-39 ετών ως τώρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top