Γιακουμάκης: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι - Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του

Ποιες είναι οι ποινές για τους πρώην συμφοιτητές του Βαγγέλη

Όσα είπε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης. βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» (11/6)

Αυλαία μετά από 6,5 χρόνια έπεσε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα.

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - «Ο Βαγγέλης είχε αξίες»

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά την αγόρευση των συνηγόρων και έπειτα από μια σύντομη διακοπή ανακοίνωσε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι την ενοχή των πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους. Για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Η ανακοίνωση της απόφασης έκανε τη μητέρα του φοιτητή να ξεσπάσει σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Δίκη Γιακουμάκη: «Έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει»

Βαγγέλης Γιακουμάκης

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη. / φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Δίκη Γιακουμάκη: Οι ποινές για τους κατηγορούμενους

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα, όπως τροποποιήθηκε και η εισαγγελέας πρότεινε για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους  κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top