Μονή Πετράκη: Ποινική δίωξη στον ιερέα - «Δεν ήξερα ότι θα προκαλούσα κακό»

Χωρίς ράσα έφτασε στην Ευελπίδων - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί

Στην Ευελπίδων μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη χθες, Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δέκα άτομα. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και πήραν εξιτήριο.

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Ο 37χρονος εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή. «Δεν ήξερα ότι θα προκαλούσα κακό, ζητώ συγγνώμη» είπε ο 37χρονος.

Απολογήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα για να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Στον εισαγγελέα ο 37χρονος ιερέας / Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο για να εξεταστεί από γιατρούς με συνοδεία αστυνομικών, καθώς επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο ιερέας που ανήκει στη Μητρόπολη της Βέροιας αγόρασε τα μπουκάλια με το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Κατά τη συνεδρίαση που έγινε για την καθαίρεσή του, καθώς είχε κατηγορηθεί για μια υπόθεση ναρκωτικών, άνοιξε τα μπουκάλια και άρχισε να ρίχνει το υγρό στους Μητροπολίτες. 

Τα ματωμένα ράσα στη Μονή πετράκη / ΙΝΤΙΜΕ

Από τις φωνές, ένας αστυνομικός μπήκε στην αίθουσα προσπαθώντας να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και αυτός.

«Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν» φέρεται να είπε ο ιερέας, ο οποίος όπως αποδείχτηκε ήταν γνώριμος των Αρχών καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση ναρκωτικών το 2018.

Ο 37χρονος ιερέας / Eurokinissi

Ιερώνυμος: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη»

«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top